Bästa elvan GW#18

Defensiva Djurgården-spelare, anfallare från Blåvitt, och så en Adi Nalic som gör sin bästa poäng-insats för säsongen. Välkomna till bästa elvan från omgång 18!

Målvakt: Tommy Vaiho (DIF), 4,5Mkr: 7 poäng
Tommy Vaiho höll nollan för tredje raka matchen när Djurgården bortabesegrade Elfsborg med 1-0 och gick upp i serieledning.

Back: Kadir Hodzic (AFC), 4,4Mkr: 8 poäng
AFC tog tre tunga poäng i botten av tabellen senast, inte minst tack vare Kadir Hodzic som bidrog med en assist i 2-1-segern borta mot Östersund. Kammade dessutom hem både defensiva och offensiva bonuspoäng.

Back: Henrik Löfkvist (KFF), 4,7Mkr: 8 poäng
Mittbacken Löfkvist höll sig framme och nätade när Kalmar hämtade upp 2-0-underläge till 2-2 hemma mot ett decimerat Hammarby.

Back: Kevin Wright (ÖSK), 4,8Mkr: 8 poäng
Även Örebro släppte in mål i den senaste omgången, men vänsterbreddaren Kevin Wright frälste med en 2-2-kvittering på stopptid och tar plats i omgångens bästa elva.

Back: Jacob Une Larsson (DIF), 5,4Mkr: 8 poäng
Hållen nolla, två defensiva bonuspoäng. Djurgården-backar är heta nu.

Back: Elliot Käck (DIF), 5,7Mkr: 8 poäng
Och knappt någon är hetare än Elliot Käck, som återigen levererade flera nyckelpassningar och inlägg till rätt adress. Två offensiva bonuspoäng läggs till den hållna nollan.

Mittfältare: Adi Nalic (AFC), 5,6Mkr: 13 poäng
Vårsuccén Adi Nalic har dragits med skadeproblem efter en stark start på säsongen. Borta mot ÖFK slog han dock till med sin poängbästa insats för i år med bland annat två gjorda mål. Omgångens bäste spelare!

Mittfältare: Gustaf Berggren (BKH), 5,9Mkr: 11 poäng
Unge mittfältaren Gustaf Berggren gjorde ett mål och stod för en assist när Häcken tog en 4-1-seger mot Sirius.

Anfallare: Robin Söder (GBG), 7,6Mkr: 9 poäng
Robin Söders målform eskalerar. Efter två mål på tre matcher så slog han till med Blåvitts båda mål i ett nesligt 2-2-kryss borta mot Örebro.

Anfallare: Alexander Jeremejeff (BKH), 10,0Mkr: 9 poäng
Häcken spelar hemma? Då är det stor chans att Alexander Jeremejeff kommer med i poängprotokollet. Senast mot Sirius blev det ett mål och en assist.

Anfallare: Sargon Abraham (GBG), 5,8Mkr: 8 poäng
En misslyckad touch i straffområdet gav assist till Blåvitts 1-0-mål. Ett misslyckat skott i den andra halvleken gav assist till 2-0. Även om assistpoängen var turliga så var Sargon Abraham het och inblandad i mycket för IFK borta mot ÖSK.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Otieno klar för AIK

4 dec 2019
Erick Otieno, kenyansk landslagsman, är klar för AIK. Han lämnar samarbetsklubben Vasalund och ansluter till Gnagets försäsongsträning i januari.

Häcken värvar back från Varberg

2 dec 2019
BK Häcken har gjort klart med försvararen Tobias Carlsson från uppflyttade Varbergs BoIS. – Det här är en ny nivå för mig, säger Carlsson.

Magnifik avslutning på hemmaplan för Markus Rosenberg – Här är profilerna som lägger skorna på hyllan 2019

29 nov 2019
Markus Rosenberg kunde inte ha fått ett bättre avslut på sin karriär. ”Mackan” gjorde två mål när Malmö FF besegrade Dynamo Kiev i Europa League varav det sista blev avgörande 4-3 i minut 96. Matchen blev hans sista på hemmaplan i Malmö FF:s tröja. Här är profilerna som lägger skorna på hyllan 2019.

Rosenberg avgjorde i slutminuten

28 nov 2019
I sin sista hemmamatch på Stadion klev Markus Rosenberg fram och avgjorde med sitt 4-3-mål i dem femte övertidsminuten mot Dynamo Kiev. Hoppet lever för Malmö FF att ta sig vidare till slutspel inför slutomgången.

Så spelas Svenska Cupens gruppspel

28 nov 2019
Spelordningen till vårens gruppspel i Svenska Cupen är klart. Så här ser det ut.

Per Karlsson lämnar Falkenbergs FF

27 nov 2019
Efter sju år och 123 ligamatcher lämnar trotjänaren Per Karlsson FFF.

Med anledning av att Östersunds FK inte beviljas elitlicens för säsongen 2020

26 nov 2019
Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd beslutade idag 26 november att inte bevilja Östersunds FK elitlicens för säsongen 2020. 

Kaptenen lämnar AFC Eskilstuna

23 nov 2019
AFC Eskilstuna slutade på sista plats i Allsvenskan och får starta om i Superettan 2020. Man får dock göra det utan sin kapten, Anel Rashkaj. Var den kosovanske landslagsmannen spelar nästa år är ännu inte klart.

Datum och plats klart för Upptaktsträffen 2020

21 nov 2019
Säsongen 2019 har precis slutat men redan nu har arbetet mot nästa säsong börjat.

Shabani lämnar Malmö FF

20 nov 2019
Laorent Shabani, 20-årig mittfältare, lämnar Malmö FF när hans kontrakt går ut.

Anestis kritar på nytt Blåvitt-kontrakt

15 nov 2019
IFK Göteborgs Giannis Anestis har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg till och med 2021. – En lösning vi jobbat väldigt hårt för, konstaterar IFK:s sportchef Kennet Andersson.

Sirelius och Gustafsson lämnar Sirius

15 nov 2019
Ian Sirelius och Christer Gustafsson lämnar IK Sirius efter nio respektive åtta säsonger i Uppsala-klubben. – Jag känner mig lyckligt lottad som har fått vara med på den resa vi gjort, säger Sirelius.