Bästa elvan GW#22

Förra årets Fantasy-poängkung Paulinho är med i omgångens elva för blott andra gången 2019. Kan det här vara starten på en formtopp?

Målvakt: Giannis Anestis (GBG), 5,3Mkr: 9 poäng
Sju (!) räddningar mot GIF Sundsvall. Anestis höll nollan och hjälpte Blåvitt till viktiga poäng i jakten på Europaspel. 

Back: Filip Dagerstål (NOR), 5,9Mkr: 12 poäng
En av två Norrköpingsbackar i bästa elvan. Stod för säsongens första mål när Peking vann mot Hammarby. 

Back: Eric Larsson (MFF), 6,6Mkr: 10 poäng
Har roterats en del i samband med Europaspelet - men när Larsson väl spelar tar han ofta många poäng. Precis som i den här omgången. 

Back: Kasper Larsen (NOR), 5,4Mkr: 8 poäng
Hållen nolla och assist. Enda smolket i glädjebägaren var det gula kortet, 

Mittfältare: Martin Broberg (ÖSK), 7,3Mkr: 12 poäng
Tio poäng i GW21 – tolv poäng nu. Två mål och två assist på två matcher är ju inte dumt alls. 

Mittfältare: Arnor Ingvi Traustason (NOR), 8,6Mkr: 12 poäng
Finfin insats mot KFF med mål och assist. Fick också en offensiv bonuspoäng och poäng för hållen nolla.  

Mittfältare: Johan Bertilsson (ÖSK), 6,7Mkr: 11 poäng
Tillammans med Broberg den mest framträdande ÖSK:aren mot AFC Eskilstuna. Målsytt och framspelare när laget tog tre poäng. 

Mittfältare: Alexander Farnerud (HIF), 7,2Mkr: 11 poäng
Spelade fram till båda målen när HIF tog en viktig seger mot Östersund. Dessutom: två offensiva bonuspoäng. Hans bästa insats under Fantasy-säsongen hittills. 

Mittfältare: Sören Rieks (MFF), 9,4Mkr: 11 poäng 
Mål, assist och hållen nolla. Rieks hade, precis som hela MFF, en bra dag Guldfågeln Arena i Kalmar. 

Anfallare: Paulinho (BKH), 11,8Mkr: 11 poäng
En av säsongens stora Fantasy-besvikelser, men den här omgången levererade Paulinho verkligen. Tvåmålsskytt mot Falkenbergs FF – har han kommit igång ordentligt nu? 

Anfallare: Markus Rosenberg (MFF), 10,3Mkr: 11 poäng
Stod för två mål (varav ett på straff!) i Malmös storseger mot Kalmar FF. 

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.