Bästa elvan GW#23

Kadir Hodzic, Darijan Bojanic och Nils Fröling – där har ni toppnamnen från gameweek 23. Här är hela bästa elvan från den senaste Fantasy-omgången!

Målvakt: David Mitov Nilsson (SUN), 4,8Mkr: 8 poäng
GIF Sundsvall tog en stabil poäng borta mot Örebro. David Mitov Nilsson har fått speltid i sin nya klubb och noterades nu för första hållna nollan.

Back: Kadir Hodzic (AFC), 4,4Mkr: 12 poäng
AFC Eskilstunas bäste poängplockare? Vänsterbacken Kadir Hodzic. Nådde för första gången tvåsiffrigt när han sånär blev matchhjälte med assist och mål i 2–2-matchen mot Elfsborg.

Back: Elliot Käck (DIF), 5,8Mkr: 9 poäng
Elliot Käck fortsätter att leverera poäng på löpande band. Djurgården är tillbaka på hållen nolla-spåret och Käck drog som vanligt in offensiva och defensiva bonuspoäng mot Helsingborg.

Back: Mikael Almebäck (ÖSK), 4,9Mkr: 8 poäng
"Iron Mike" stångades som vanligt väl i mittförsvaret när Örebro fick 0–0 hemma mot Sundsvall.

Mittfältare: Darijan Bojanic (HAM), 6,9Mkr: 12 poäng
Darijan Bojanics två senaste matcher: 26 inspelade poäng. Formtoppen är fenomenal för spelfördelaren, som stod för ett mål och en assist (på fem nyckalpassningar!) mot Blåvitt.

Mittfältare: Vladimir Rodic (HAM), 8,1Mkr: 11 poäng
Första 90-minutaren för säsongen bjöd också på första målet och assisten för Vladimir Rodic. Fick starta i Kacaniklics frånvaro när Bajen körde över IFK Göteborg på hemmaplan.

Mittfältare: Christer Gustafsson (IKS), 5,2Mkr: 10 poäng
Den rutinerade innermittfältaren nätade för tredje matchen i rad [infoga uppspärrade ögon-emoji här] med ett rejält långskott när Sirius tog tre blytunga poäng hemma mot Falkenberg.

Mittfältare: Jonathan Levi (IFE), 7,6Mkr: 9 poäng
Succé under våren, och sen har skador satt stopp för vasse yttern Jonathan Levis säsong. Borta mot AFC kom första målet sedan omgång 4 – och vilket mål sedan; ett långskott som otagbart flög in i bortre krysset.

Anfallare: Nils Fröling (KFF), 5,6Mkr: 12 poäng
På tal om långskott som flyger in i bortre krysset: Nils Fröling! Vad som gör en än mer benägen att skrika rakt ut när man ser U21-landslagsanfallarens andra strut (han satte även en straff) i matchen mot Östersund är att det 1) var på volley, 2) avgjorde matchen och 3) gav Kalmar tre livsviktiga poäng i bottenstriden.

Anfallare: Giorgi Kharaishvili (GBG), 9,2Mkr: 11 poäng
Var han på första målet? Ja, det var han. Kharaishvili brände friläget men nicktouchade sedan in bollen i öppet mål. I den andra halvleken skruvade han in en frispark via stolpen. En vanlig dag på kontoret för georgiern. Avstängd nästa omgång!

Anfallare: Philip Haglund (IKS), 7,8Mkr: 9 poäng
Targetspelaren Philip Haglund är en av Sirius viktigaste spelare i år. Han toppar både den interna målligan och assisträkningen – mot FFF blev det två av det senare slaget. Avstängd nästa omgång!

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.