Bästa elvan GW#24

Snart startar en ny omgång, men först tittar vi till den bästa elvan i Allsvenskan Fantasy från den gångna omgången. Reflektera nu!

Målvakt: Hampus Nilsson (FFF), 4,4Mkr: 9 poäng
Haft en tuff säsong överlag och petades under våren, men i det viktiga bottenmötet med Östersund visade han upp sig från sin bästa sida med en hållen nolla efter bland annat fem räddningar.

Back: Aslak Fonn Witry (DIF), 5,4Mkr: 12 poäng
Jodå, Aslak Fonn Witry stod för en ny kanonmatch när Djurgården bortabesegrade GIF Sundsvall. Ingen hållen nolla men väl en assist och ett gjort mål.

Back: Viktor Elm (KFF), 5,8Mkr: 10 poäng
Gjorde målet som såg ut att kunna ge Kalmar en ny seger i botten, men trepoängaren och den hållna nollan försvann i den andra halvleken. Tar ändå plats i omgångens bästa elva.

Back: Markus Holgersson (HIF), 5,0Mkr: 9 poäng
Ännu en målgörande back; Markus Holgersson stångade in det avgörande 2–1-målet på hörna när Helsingborg vann streckstridsmötet med AFC.

Back: Lars Krogh Gerson (NOR), 6,6Mkr: 9 poäng
Lars Krogh Gerson fortsätter sina offensiva räder i IFK Norrköping. Totalt tre bonuspoäng läggs till den hållna Peking-nollan mot Örebro.

Mittfältare: Jonathan Ring (DIF), 8,0Mkr: 13 poäng
Djurgården-yttern Jonathan Ring var som allra bäst under våren. Men borta mot Sundsvall visade han att han fortfarande kan vara avgörande för laget med två kassar i 4–1-segern.

Mittfältare: Vladimir Rodic (HAM), 8,1Mkr: 11 poäng
På tal om två kassar; Vladimir Rodic avgjorde Stockholmsderbyt, toppmatchen och det enligt honom själv högst personliga mötet med AIK med sina två mål. Ett gult kort, för det första målfirandet, drar ned poängen. Avstängd i nästa omgång!

Mittfältare: Sead Haksabanovic (NOR), 9,0Mkr: 11 poäng
Nog studsade han tillbaka snabbt! Sead Haksabanovic har nu gjort minst nio poäng i fem av de sex senaste matcherna. Mot ÖSK blev det två assist.

Anfallare: Emir Kujovic (DIF), 9,6Mkr: 13 poäng
Man storknar. Med Mohamed Buya Turay avstängd tar Emir Kujovic över centerrollen i Djurgården och följer upp de två målen i GW23 med ett mål och två assist (på 66 spelade minuter) i omgång 24.

Anfallare: Simon Skrabb (NOR), 7,9Mkr: 10 poäng
Det har blivit mycket speltid för Simon Skrabb i år, men få poäng. Mot Örebro kom dock mål två och tre för säsongen för den finske landslagsmannen.

Anfallare: Jo Inge Berget (MFF), 8,6Mkr: 9 poäng
Plötsligt har Jo Inge Berget gjort två mål på MFF:s tre senaste allsvenska matcher, när Malmö roterar för att parera Europa League-spel. Satte en stensäker straff och kammade hem bonuspoäng åt båda hållen mot Elfsborg.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.