Bästa elvan GW#26

Vladimir Rodic ökar, Max Svensson levererar och Anders Lindegaard tar för första gången plats i omgångens bästa elva. Läs de som presterade bäst i GW26 här!

Målvakt: Anders Lindegaard (HIF), 4,9Mkr: 9 poäng
Helsingborg närmar sig nytt kontrakt. Nu har man åtta poäng ned till kvalplatsen, och Anders Lindegaards storspel mellan stolparna har bidragit i högsta grad. Hållen nolla i segern mot Kalmar kompletterades med fyra räddningar och två defensiva bonuspoäng.

Back: Marcus Danielsson (DIF), 6,2Mkr: 10 poäng
Djurgården släppte in ett sällsynt mål borta mot Östersund, men vände och vann ändå. Lagkaptenen Marcus Danielsson fortsatte sin suveräna säsong med att nicka in det avgörande 2–1-målet på hörna.

Back: Eric Larsson (MFF), 6,5Mkr: 9 poäng
Eric Larsson var tillbaka i Malmö-elvan efter en kortare skadefrånvaro och levererade assistpoäng direkt när Malmö tog tre tunga poäng mot AFC.

Back: Dennis Widgren (HAM), 5,4Mkr: 8 poäng
Hammarby släppte som vanligt in mål, men vad gör det när de öser in dem framåt? Dennis Widgren dök upp med en assist – och bonuspoäng åt båda hållen – när Bajen vann mot Örebro med 5–1.

Back: Lasse Nielsen (MFF), 5,8Mkr: 8 poäng
Danske Lasse Nielsen var en del av den MFF-backlinje som höll tätt borta mot Eskilstuna. Malmö har nu fem raka hållna nollor i Allsvenskan.

Back: Rasmus Lindgren (BKH), 6,3Mkr: 8 poäng
Häcken höll en efterlängtad nolla i derbyt mot IFK Göteborg. Lagkaptenen Rasmus Lindgren drog dessutom in ett par defensiva bonuspoäng och tar plats i omgångens bästa elva.

Mittfältare: Vladimir Rodic (HAM), 8,2Mkr: 18 poäng
Hammarby vände underläge till storseger mot Örebro, inte minst tack vare Vladimir Rodics hattrick. 40 poäng på de tre senaste matcherna (!!!).

Mittfältare: Max Svensson (HIF), 6,6Mkr: 13 poäng
Om Lindegaard frälste i målet så var Max Svensson den som drog Helsingborg över mållinjen framåt mot Kalmar. Yttern satte båda målen i lagets 2–0-seger.

Mittfältare: Anders Christiansen (MFF), 10,0Mkr: 9 poäng
Danske Christiansen är Malmös bäste poängplockare i Allsvenskan Fantasy i år. Mittfältaren satte det sena avgörande 1–0-målet mot AFC med skallen.

Anfallare; Simon Skrabb (NOR), 8,0Mkr: 10 poäng
För andra gången på de tre senaste omgångarna tar Simon Skrabb plats i bästa elvan. Ett mål och en assist blev det i 2–0-segern borta mot Falkenberg.

Anfallare: Nikola Djurdjic (HAM), 10,4Mkr: 9 poäng
Ja men visst var det dags för mål och assist från Nikola Djurdjic när Hammarby tog ännu en storseger på hemmaplan mot ÖSK.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Svensk Elitfotboll och Unibet presenterar Unicoach

24 jan 2020
Unicoach är Svensk Elitfotbolls och Unibets långsiktiga och gemensamma satsning för att utveckla framtidens svenska elitfotboll tillsammans med 32 klubbars akademier. – Unicoach kommer ge våra tränare och ledare ännu bättre möjligheter i sin vardag än vad de redan har, säger Svante Samuelsson, Sportchef på Svensk Elitfotboll.

Mjällby värvar tillbaka Bergström

22 jan 2020
Anfallaren Jacob Bergström återvänder till Mjällby AIF efter ett halvår i norska Mjöndalen IF.

Figueroa återförenas med Mellberg

20 jan 2020
Helsingborgs IF har gjort klart med Erik Figueroa. Backen kommer återigen att spela under Olof Mellbergs ledning. – Det ska bli kul att jobba med honom igen, säger Figueroa.

Uddamålsseger för AIK mot Karlstad BK

18 jan 2020
AIK vände underläge till ledning i den andra halvleken och vann årets första träningsmatch. Även Örebro SK var i farten under lördagen.

Elfsborg vann första träningsmatchen

17 jan 2020
IF Elfsborg och BK Häcken öppnade försäsongen med en träningsmatch i Rydahallen i Borås.

Sabovic klar för nykomlingen Mjällby

17 jan 2020
Mjällby AIF förstärker mittfältet med Besard Sabovic, som lämnat Djurgården.

Björndahl klar för Örebro SK

15 jan 2020
Erik Björndahl vann skytteligan i Superettan 2019. Nu lämnar han Degerfors för spel i Allsvenskan och Örebro SK. Kontraktet sträcker sig till och med 2022.

Så här sänder Discovery från försäsongen

14 jan 2020
Med tre månader kvar till starten av Allsvenskan och Superettan är det dags för klubbarnas försäsong. På Dplay kan du följa ditt klubblags framfart när de letar efter toppform till säsongspremiären.

IFK Norrköping säljer Skrabb till Brescia

14 jan 2020
Simon Skrabb lämnar IFK Norrköping. Den mångsidige offensive finländaren säljs till italienska Brescia. – Simon har varit en fantastisk ambassadör för hur vi vill att en IFK-spelare ska agera, säger managern Jens Gustafsson.

Ny 1-0–seger för Sverige

12 jan 2020
Den årliga januariturnén avslutades med att det Sverige besegrade Kosovo med 1-0. Den förra Elfsborgsspelaren Simon Hedlund gjorde matchens enda mål.

Väisänen klar för IF Elfsborg

12 jan 2020
Boråsklubben har värvat Leo Väisänen, 22-årig finsk mittback med landslagsmeriter. Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år.

Djurgården värvar Holmberg

11 jan 2020
Djurgården har gjort klart med förre allsvenska skytteligavinnaren Kalle Holmberg, senast i IFK Norrköping. – Djurgården kändes rätt hela tiden, säger anfallaren om sin nya klubbadress.