Bästa elvan GW#26

Vladimir Rodic ökar, Max Svensson levererar och Anders Lindegaard tar för första gången plats i omgångens bästa elva. Läs de som presterade bäst i GW26 här!

Målvakt: Anders Lindegaard (HIF), 4,9Mkr: 9 poäng
Helsingborg närmar sig nytt kontrakt. Nu har man åtta poäng ned till kvalplatsen, och Anders Lindegaards storspel mellan stolparna har bidragit i högsta grad. Hållen nolla i segern mot Kalmar kompletterades med fyra räddningar och två defensiva bonuspoäng.

Back: Marcus Danielsson (DIF), 6,2Mkr: 10 poäng
Djurgården släppte in ett sällsynt mål borta mot Östersund, men vände och vann ändå. Lagkaptenen Marcus Danielsson fortsatte sin suveräna säsong med att nicka in det avgörande 2–1-målet på hörna.

Back: Eric Larsson (MFF), 6,5Mkr: 9 poäng
Eric Larsson var tillbaka i Malmö-elvan efter en kortare skadefrånvaro och levererade assistpoäng direkt när Malmö tog tre tunga poäng mot AFC.

Back: Dennis Widgren (HAM), 5,4Mkr: 8 poäng
Hammarby släppte som vanligt in mål, men vad gör det när de öser in dem framåt? Dennis Widgren dök upp med en assist – och bonuspoäng åt båda hållen – när Bajen vann mot Örebro med 5–1.

Back: Lasse Nielsen (MFF), 5,8Mkr: 8 poäng
Danske Lasse Nielsen var en del av den MFF-backlinje som höll tätt borta mot Eskilstuna. Malmö har nu fem raka hållna nollor i Allsvenskan.

Back: Rasmus Lindgren (BKH), 6,3Mkr: 8 poäng
Häcken höll en efterlängtad nolla i derbyt mot IFK Göteborg. Lagkaptenen Rasmus Lindgren drog dessutom in ett par defensiva bonuspoäng och tar plats i omgångens bästa elva.

Mittfältare: Vladimir Rodic (HAM), 8,2Mkr: 18 poäng
Hammarby vände underläge till storseger mot Örebro, inte minst tack vare Vladimir Rodics hattrick. 40 poäng på de tre senaste matcherna (!!!).

Mittfältare: Max Svensson (HIF), 6,6Mkr: 13 poäng
Om Lindegaard frälste i målet så var Max Svensson den som drog Helsingborg över mållinjen framåt mot Kalmar. Yttern satte båda målen i lagets 2–0-seger.

Mittfältare: Anders Christiansen (MFF), 10,0Mkr: 9 poäng
Danske Christiansen är Malmös bäste poängplockare i Allsvenskan Fantasy i år. Mittfältaren satte det sena avgörande 1–0-målet mot AFC med skallen.

Anfallare; Simon Skrabb (NOR), 8,0Mkr: 10 poäng
För andra gången på de tre senaste omgångarna tar Simon Skrabb plats i bästa elvan. Ett mål och en assist blev det i 2–0-segern borta mot Falkenberg.

Anfallare: Nikola Djurdjic (HAM), 10,4Mkr: 9 poäng
Ja men visst var det dags för mål och assist från Nikola Djurdjic när Hammarby tog ännu en storseger på hemmaplan mot ÖSK.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Bergmark gör morfar stolt i Örebro SK

31 mar 2020
Han gjorde entré i Örebro SK:s A-trupp så sent som i somras, men hann ändå med att figurera i Allsvenskan vid sju tillfällen under säsongen 2019. Men så har också 18-årige Niclas Bergmark lite att brås på – morfar är ju en viss Orvar Bergmark. – Det är lite synd att han inte får vara med och uppleva min karriär, säger mittfältaren till Unicoach.se.

Rydström: "Kan verkligen kolla på effekten av det vi gjort hittills"

30 mar 2020
När den allsvenska premiären sköts upp på obestämd framtid öppnades en sällsynt chans upp för tränarna i de 16 lagen. När ledighet i vanliga fall innebär förberedelser inför en ny säsong, övergångar och lagbyggen finns nu möjligheten att tänka lite friare. Vi tog ett snack med Henrik Rydström, huvudtränare i IK Sirius, som idag drar igång träningen efter elva dagars ledighet.

Lista: Övergångar vintern 2020

26 mar 2020
Övergångsfönstret är öppet till 31 mars – här är en sammanställning över de allsvenska klubbarnas värvningar och spelartapp i vinter.

Lönereducering och permitteringar i elitklubbar

24 mar 2020
IF Elfsborg och AIK meddelade under måndagskvällen om lönereduceringar bland spelarna respektive korttidspermitteringar. Detta som en följd av coronavirusets utspridning och den uppskjutna säsongsstarten.

Matilda Lundblad: "Alla i klubben kommer närmre varandra"

22 mar 2020
Som medicinsk ansvarig för IF Elfsborg är det hektiska tider för Matilda Lundblad. Med en allsvensk säsongsstart som skjutits på framtiden tror hon det blir viktigt att försöka hitta en tävlingsnerv för sina spelare.

Seriestart skjuts på framtiden

19 mar 2020
Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni.

SEF-klubbarna enas om att verka för att ligastarten flyttas till juni

18 mar 2020
De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa.

”Fotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge”

18 mar 2020
Sveriges ledande Nationalekonom, Ingvar Nilsson, berättar om framtagandet av rapporten Fotbollsplanen mitt i byn och om slutsatserna av elitklubbarnas samhällsengagemang. – En väldigt tydlig slutsats är att det fotbollen gör i form av samhällsengagemang är oerhört omfattande. Det är mångfacetterat, det är på riktigt och det är inget spel för gallerierna, säger Ingvar Nilsson till Svensk Elitfotboll.

Paulos Abraham till AIK

17 mar 2020
Den 17-åriga anfallaren lämnar BP och ansluter direkt till AIK. Kontraktet är skrivet till och med den 31 december 2023.

Israelsson vänder hem till Kalmar FF

17 mar 2020
Mittfältaren Erik Israelsson lämnade Kalmar FF 2013. Till sommaren återvänder han efter att de senaste åren tillhört Vålerenga i Norge.

Extrainsatt klubbchefsmöte genomfört

16 mar 2020
Under måndagen genomfördes ett extrainsatt klubbchefsmöte via video där samtliga 32 klubbar deltog.

BoIS-förlust mot Ljungskile

14 mar 2020
I en av få matcher som spelas i helgen åkte Varbergs BoIS på en förlust mot Superettanlaget Ljungskile SK.