Bästa elvan GW#27

Den sanslösa 4–4-matchen mellan GIF Sundsvall och IFK Norrköping satte spår i veckans bästa fantasy-elva. Men det var en Malmö FF-försvarare som knep allra flest poäng i GW27.

Målvakt: Tim Rönning (IFE), 4,0Mkr: 8 poäng
Vad är det för höst vi får se från Tim Rönning? Efter flera starka insatser i Elfsborg-kassen kom första hållna nollan hemma mot Falkenberg.

Back: Felix Beijmo (MFF), 6,5Mkr: 13 poäng
Sommarförvärvet Felix Beijmo avgjorde Malmös hemmamatch mot IFK Göteborg genom att axla in 1–0 i den andra halvleken. En hållen nolla och defensiv bonuspoäng tar honom ända upp till omgångens bästa spelare!

Back: Rasmus Lauritsen (NOR), 5,4Mkr: 12 poäng
IFK Norrköping släppte helt plötsligt in fyra mål – mot GIF Sundsvall. Försvararen Rasmus Lauritsen tar ändå plats i omgångens bästa elva efter att bland annat ha gjort ett mål, assisterat till ett och dragit in två offensiva bonuspoäng.

Back: Simon Sandberg (HAM), 5,0Mkr: 11 poäng
Simon Sandberg blev derbysegerarkitekt för Hammarby då han spelade fram till båda lagets mål i 2–1-vinsten mot Djurgården.

Mittfältare: Johan Blomberg (SUN), 6,9Mkr: 12 poäng
Det blev två mål, och det kunde ha blivit fler, för Johan Blomberg i den galna 4–4-matchen mellan Sundsvall och Norrköping.

Mittfältare: Oliver Berg (SUN), 6,0Mkr: 10 poäng
Oliver Berg imponerade för Giffarna och låg bakom två av målen, och tog två offensiva bonuspoäng, mot Peking.

Mittfältare: Christer Gustafsson (IKS), 5,2Mkr: 9 poäng
Måltorkan är bruten! Nåväl. Chruster Gustafsson hade en svit på mål i tre raka matcher nyss, och efter tre stycken utan mål så slog han till igen i Sirius tunga 2–1-seger mot Helsingborg.

Mittfältare: Sebastian Larsson (AIK), 8,9Mkr: 9 poäng
Sebastian Larsson stod för en utmärkt mittfältsinsats för AIK i 2–0-segern mot Örebro. Defensiva och offensiva bonuspoäng fick draghjälp av en assist.

Anfallare: Peter Wilson (SUN), 6,3Mkr: 10 poäng
Sundsvalls livlige anfallare Peter Wilson stod för sitt första mål under hösten och sin första assist för säsongen i 4–4-mötet med Norrköping.

Anfallare: Henok Goitom (AIK), 9,8Mkr: 10 poäng
Är en sen målform på gång för AIK:s lagkapten Henok Goitom? Ett mål mot Elfsborg följdes upp av två nya i 2–0-vinsten mot ÖSK.

Anfallare: Christoffer Nyman (NOR), 10,1Mkr: 9 poäng
Det är många spelare från 4–4-bataljen på NP3 Arena som tar plats i omgångens bästa elva. Sist ut är Peking-anfallaren Christoffer Nyman som landade på ett mål och en assist.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Bergmark gör morfar stolt i Örebro SK

31 mar 2020
Han gjorde entré i Örebro SK:s A-trupp så sent som i somras, men hann ändå med att figurera i Allsvenskan vid sju tillfällen under säsongen 2019. Men så har också 18-årige Niclas Bergmark lite att brås på – morfar är ju en viss Orvar Bergmark. – Det är lite synd att han inte får vara med och uppleva min karriär, säger mittfältaren till Unicoach.se.

Rydström: "Kan verkligen kolla på effekten av det vi gjort hittills"

30 mar 2020
När den allsvenska premiären sköts upp på obestämd framtid öppnades en sällsynt chans upp för tränarna i de 16 lagen. När ledighet i vanliga fall innebär förberedelser inför en ny säsong, övergångar och lagbyggen finns nu möjligheten att tänka lite friare. Vi tog ett snack med Henrik Rydström, huvudtränare i IK Sirius, som idag drar igång träningen efter elva dagars ledighet.

Lista: Övergångar vintern 2020

26 mar 2020
Övergångsfönstret är öppet till 31 mars – här är en sammanställning över de allsvenska klubbarnas värvningar och spelartapp i vinter.

Lönereducering och permitteringar i elitklubbar

24 mar 2020
IF Elfsborg och AIK meddelade under måndagskvällen om lönereduceringar bland spelarna respektive korttidspermitteringar. Detta som en följd av coronavirusets utspridning och den uppskjutna säsongsstarten.

Matilda Lundblad: "Alla i klubben kommer närmre varandra"

22 mar 2020
Som medicinsk ansvarig för IF Elfsborg är det hektiska tider för Matilda Lundblad. Med en allsvensk säsongsstart som skjutits på framtiden tror hon det blir viktigt att försöka hitta en tävlingsnerv för sina spelare.

Seriestart skjuts på framtiden

19 mar 2020
Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni.

SEF-klubbarna enas om att verka för att ligastarten flyttas till juni

18 mar 2020
De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa.

”Fotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge”

18 mar 2020
Sveriges ledande Nationalekonom, Ingvar Nilsson, berättar om framtagandet av rapporten Fotbollsplanen mitt i byn och om slutsatserna av elitklubbarnas samhällsengagemang. – En väldigt tydlig slutsats är att det fotbollen gör i form av samhällsengagemang är oerhört omfattande. Det är mångfacetterat, det är på riktigt och det är inget spel för gallerierna, säger Ingvar Nilsson till Svensk Elitfotboll.

Paulos Abraham till AIK

17 mar 2020
Den 17-åriga anfallaren lämnar BP och ansluter direkt till AIK. Kontraktet är skrivet till och med den 31 december 2023.

Israelsson vänder hem till Kalmar FF

17 mar 2020
Mittfältaren Erik Israelsson lämnade Kalmar FF 2013. Till sommaren återvänder han efter att de senaste åren tillhört Vålerenga i Norge.

Extrainsatt klubbchefsmöte genomfört

16 mar 2020
Under måndagen genomfördes ett extrainsatt klubbchefsmöte via video där samtliga 32 klubbar deltog.

BoIS-förlust mot Ljungskile

14 mar 2020
I en av få matcher som spelas i helgen åkte Varbergs BoIS på en förlust mot Superettanlaget Ljungskile SK.