Bästa elvan GW#27

Den sanslösa 4–4-matchen mellan GIF Sundsvall och IFK Norrköping satte spår i veckans bästa fantasy-elva. Men det var en Malmö FF-försvarare som knep allra flest poäng i GW27.

Målvakt: Tim Rönning (IFE), 4,0Mkr: 8 poäng
Vad är det för höst vi får se från Tim Rönning? Efter flera starka insatser i Elfsborg-kassen kom första hållna nollan hemma mot Falkenberg.

Back: Felix Beijmo (MFF), 6,5Mkr: 13 poäng
Sommarförvärvet Felix Beijmo avgjorde Malmös hemmamatch mot IFK Göteborg genom att axla in 1–0 i den andra halvleken. En hållen nolla och defensiv bonuspoäng tar honom ända upp till omgångens bästa spelare!

Back: Rasmus Lauritsen (NOR), 5,4Mkr: 12 poäng
IFK Norrköping släppte helt plötsligt in fyra mål – mot GIF Sundsvall. Försvararen Rasmus Lauritsen tar ändå plats i omgångens bästa elva efter att bland annat ha gjort ett mål, assisterat till ett och dragit in två offensiva bonuspoäng.

Back: Simon Sandberg (HAM), 5,0Mkr: 11 poäng
Simon Sandberg blev derbysegerarkitekt för Hammarby då han spelade fram till båda lagets mål i 2–1-vinsten mot Djurgården.

Mittfältare: Johan Blomberg (SUN), 6,9Mkr: 12 poäng
Det blev två mål, och det kunde ha blivit fler, för Johan Blomberg i den galna 4–4-matchen mellan Sundsvall och Norrköping.

Mittfältare: Oliver Berg (SUN), 6,0Mkr: 10 poäng
Oliver Berg imponerade för Giffarna och låg bakom två av målen, och tog två offensiva bonuspoäng, mot Peking.

Mittfältare: Christer Gustafsson (IKS), 5,2Mkr: 9 poäng
Måltorkan är bruten! Nåväl. Chruster Gustafsson hade en svit på mål i tre raka matcher nyss, och efter tre stycken utan mål så slog han till igen i Sirius tunga 2–1-seger mot Helsingborg.

Mittfältare: Sebastian Larsson (AIK), 8,9Mkr: 9 poäng
Sebastian Larsson stod för en utmärkt mittfältsinsats för AIK i 2–0-segern mot Örebro. Defensiva och offensiva bonuspoäng fick draghjälp av en assist.

Anfallare: Peter Wilson (SUN), 6,3Mkr: 10 poäng
Sundsvalls livlige anfallare Peter Wilson stod för sitt första mål under hösten och sin första assist för säsongen i 4–4-mötet med Norrköping.

Anfallare: Henok Goitom (AIK), 9,8Mkr: 10 poäng
Är en sen målform på gång för AIK:s lagkapten Henok Goitom? Ett mål mot Elfsborg följdes upp av två nya i 2–0-vinsten mot ÖSK.

Anfallare: Christoffer Nyman (NOR), 10,1Mkr: 9 poäng
Det är många spelare från 4–4-bataljen på NP3 Arena som tar plats i omgångens bästa elva. Sist ut är Peking-anfallaren Christoffer Nyman som landade på ett mål och en assist.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Svensk Elitfotboll och Unibet presenterar Unicoach

24 jan 2020
Unicoach är Svensk Elitfotbolls och Unibets långsiktiga och gemensamma satsning för att utveckla framtidens svenska elitfotboll tillsammans med 32 klubbars akademier. – Unicoach kommer ge våra tränare och ledare ännu bättre möjligheter i sin vardag än vad de redan har, säger Svante Samuelsson, Sportchef på Svensk Elitfotboll.

Mjällby värvar tillbaka Bergström

22 jan 2020
Anfallaren Jacob Bergström återvänder till Mjällby AIF efter ett halvår i norska Mjöndalen IF.

Figueroa återförenas med Mellberg

20 jan 2020
Helsingborgs IF har gjort klart med Erik Figueroa. Backen kommer återigen att spela under Olof Mellbergs ledning. – Det ska bli kul att jobba med honom igen, säger Figueroa.

Uddamålsseger för AIK mot Karlstad BK

18 jan 2020
AIK vände underläge till ledning i den andra halvleken och vann årets första träningsmatch. Även Örebro SK var i farten under lördagen.

Elfsborg vann första träningsmatchen

17 jan 2020
IF Elfsborg och BK Häcken öppnade försäsongen med en träningsmatch i Rydahallen i Borås.

Sabovic klar för nykomlingen Mjällby

17 jan 2020
Mjällby AIF förstärker mittfältet med Besard Sabovic, som lämnat Djurgården.

Björndahl klar för Örebro SK

15 jan 2020
Erik Björndahl vann skytteligan i Superettan 2019. Nu lämnar han Degerfors för spel i Allsvenskan och Örebro SK. Kontraktet sträcker sig till och med 2022.

Så här sänder Discovery från försäsongen

14 jan 2020
Med tre månader kvar till starten av Allsvenskan och Superettan är det dags för klubbarnas försäsong. På Dplay kan du följa ditt klubblags framfart när de letar efter toppform till säsongspremiären.

IFK Norrköping säljer Skrabb till Brescia

14 jan 2020
Simon Skrabb lämnar IFK Norrköping. Den mångsidige offensive finländaren säljs till italienska Brescia. – Simon har varit en fantastisk ambassadör för hur vi vill att en IFK-spelare ska agera, säger managern Jens Gustafsson.

Ny 1-0–seger för Sverige

12 jan 2020
Den årliga januariturnén avslutades med att det Sverige besegrade Kosovo med 1-0. Den förra Elfsborgsspelaren Simon Hedlund gjorde matchens enda mål.

Väisänen klar för IF Elfsborg

12 jan 2020
Boråsklubben har värvat Leo Väisänen, 22-årig finsk mittback med landslagsmeriter. Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år.

Djurgården värvar Holmberg

11 jan 2020
Djurgården har gjort klart med förre allsvenska skytteligavinnaren Kalle Holmberg, senast i IFK Norrköping. – Djurgården kändes rätt hela tiden, säger anfallaren om sin nya klubbadress.