Bästa elvan GW#28

Henok Goitom slog till med årets näst bästa poänginsats i AIK:s storseger mot Falkenberg. I övrigt tog sig en Örebro-målvakt och en Östersund-mittfältare in bland topplagsspelarna i gameweek 28:s bästa fantasyelva.

Målvakt: Oscar Jansson (ÖSK), 5,0Mkr: 10 poäng
Oscar Jansson gör en stark avslutning på säsongen och är med i bästa elvan för andra gången på de fyra senaste omgångarna. Mot Elfsbog släppte han två bollar förbi sig, men får poäng för en räddad straffspark.

Back: Richard Magyar (HAM), 5,0Mkr: 13 poäng
Det är väl klart att Hammarbys första hållna nolla sedan omgång 21 kommer mot Malmö FF. Richard magyar satte dessutom ett av målen i det spännande toppmötet.

Back: Marcus Danielsson (DIF), 6,2Mkr: 11 poäng
Djurgården-kaptenen skarvade hörnan som sedan slogs i mål av Mohamed Buya Turay när Blåränderna tog tillbaka serieledningen efter 1–0 mot IFK Göteborg.

Back: Elohor Godswill Ekpolo (BKH), 6,3Mkr: 10 poäng
Häcken har halkat efter i toppstriden, men tog en skön 2–0-seger borta mot Helsingborg i helgen. Godswill Ekpolo kommer med i bästa elvan efter en osjälvisk assist och en hållen nolla.

Back: Jacob Une Larsson (DIF), 5,4Mkr: 9 poäng
En vital del av den Djurgården-backlinje som höll nollan borta mot Blåvitt. Kammade hem både defensiva och offensiva bonuspoäng.

Back: Henrik Castegren (NOR), 4,7Mkr: 8 poäng
Solid back-insats av IFK Norrköpings henrik Castegren; hållen nolla och två defensiva bonuspoäng.

Mittfältare: Sebastian Larsson (AIK), 9,1Mkr: 11 poäng
Landslagsmittfältaren kom direkt från EM-kvalet och levererade två assister när AIK tog en storseger borta mot ett tidigt decimerat Falkenberg.

Mittfältare: Isak Ssewankambo (ÖFK), 5,4Mkr: 9 poäng
Mångsidige Ssweankambo har tagit tillbaka en startplats i Östersund, och hemma mot Sirius dök han upp med det tunga 2–0-målet i ÖFK:s livsiktiga trepoängare.

Mittfältare: Darijan Bojanic (HAM), 7,3Mkr: 9 poäng
En av höstens mest framstående spelare levererade igen när Bajen besegrade Malmö. Darijan Bojanic levererade säsongens nionde målgivande passning, och har nu fem assist på de sex senaste matcherna.

Mittfältare: Daleho Irandust (BKH), 9,4Mkr: 9 poäng
Ett mål mot Östersund innan uppehållet följdes upp av en assist och en överlag fin mittfältsinsats i återstarten. Det här var första gången den här säsongen som Daleho Irandust gjorde mål eller assist två matcher i rad.

Anfallare: Henok Goitom (AIK), 9,9Mkr: 21 poäng
Jösses, Henok Goitom! AIK-anfallaren blev blott den andre spelaren för säsongen som nådde upp över 20 poäng i en match. Man kommer långt på fyra mål och en assist.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Bergmark gör morfar stolt i Örebro SK

31 mar 2020
Han gjorde entré i Örebro SK:s A-trupp så sent som i somras, men hann ändå med att figurera i Allsvenskan vid sju tillfällen under säsongen 2019. Men så har också 18-årige Niclas Bergmark lite att brås på – morfar är ju en viss Orvar Bergmark. – Det är lite synd att han inte får vara med och uppleva min karriär, säger mittfältaren till Unicoach.se.

Rydström: "Kan verkligen kolla på effekten av det vi gjort hittills"

30 mar 2020
När den allsvenska premiären sköts upp på obestämd framtid öppnades en sällsynt chans upp för tränarna i de 16 lagen. När ledighet i vanliga fall innebär förberedelser inför en ny säsong, övergångar och lagbyggen finns nu möjligheten att tänka lite friare. Vi tog ett snack med Henrik Rydström, huvudtränare i IK Sirius, som idag drar igång träningen efter elva dagars ledighet.

Lista: Övergångar vintern 2020

26 mar 2020
Övergångsfönstret är öppet till 31 mars – här är en sammanställning över de allsvenska klubbarnas värvningar och spelartapp i vinter.

Lönereducering och permitteringar i elitklubbar

24 mar 2020
IF Elfsborg och AIK meddelade under måndagskvällen om lönereduceringar bland spelarna respektive korttidspermitteringar. Detta som en följd av coronavirusets utspridning och den uppskjutna säsongsstarten.

Matilda Lundblad: "Alla i klubben kommer närmre varandra"

22 mar 2020
Som medicinsk ansvarig för IF Elfsborg är det hektiska tider för Matilda Lundblad. Med en allsvensk säsongsstart som skjutits på framtiden tror hon det blir viktigt att försöka hitta en tävlingsnerv för sina spelare.

Seriestart skjuts på framtiden

19 mar 2020
Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni.

SEF-klubbarna enas om att verka för att ligastarten flyttas till juni

18 mar 2020
De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa.

”Fotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge”

18 mar 2020
Sveriges ledande Nationalekonom, Ingvar Nilsson, berättar om framtagandet av rapporten Fotbollsplanen mitt i byn och om slutsatserna av elitklubbarnas samhällsengagemang. – En väldigt tydlig slutsats är att det fotbollen gör i form av samhällsengagemang är oerhört omfattande. Det är mångfacetterat, det är på riktigt och det är inget spel för gallerierna, säger Ingvar Nilsson till Svensk Elitfotboll.

Paulos Abraham till AIK

17 mar 2020
Den 17-åriga anfallaren lämnar BP och ansluter direkt till AIK. Kontraktet är skrivet till och med den 31 december 2023.

Israelsson vänder hem till Kalmar FF

17 mar 2020
Mittfältaren Erik Israelsson lämnade Kalmar FF 2013. Till sommaren återvänder han efter att de senaste åren tillhört Vålerenga i Norge.

Extrainsatt klubbchefsmöte genomfört

16 mar 2020
Under måndagen genomfördes ett extrainsatt klubbchefsmöte via video där samtliga 32 klubbar deltog.

BoIS-förlust mot Ljungskile

14 mar 2020
I en av få matcher som spelas i helgen åkte Varbergs BoIS på en förlust mot Superettanlaget Ljungskile SK.