Bästa elvan GW#4

Imad Khalili presterade bäst av alla i gameweek 4, som i övrigt dominerades av Blåränder och Änglar. Här är hela bästa elvan från den senaste omgången!

Målvakt: Tommi Vaiho (DIF), 4,5Mkr: 8 poäng
Djurgården vann det tidiga toppmötet borta mot Häcken. Inkallade andremålvakten Tommy Vaiho hade en relativt lugn dag mellan stolparna men stod ändå för fyra räddningar, vilket gav en extrapoäng utöver den hållna nollan.

Back: Erik Berg (DIF), 6,0Mkr: 12 poäng
Enda målet i matchen mellan Häcken och Djurgården stod gästernas mittback Erik Berg för då han slog in bollen från nära håll efter en hörnvariant. Mål + hållen nolla = succé.

Back: Carl Starfelt (GBG), 5,5Mkr: 9 poäng
Även Carl Starfelt tar plats i omgångens elva som en nätande mittback. För Starfelts del så nickade han in 2-0, även det på en hörnvariant, när IFK Göteborg tog en ny klar seger på hemmaplan.

Back: Marcus Danielsson (DIF), 5,5Mkr: 8 poäng
Bergs backkollega Marcus Danielsson plockar hem två defensiva bonuspoäng, utöver den hållna nollan, och kliver därmed in som en av tre backar här.

Mittfältare: Imad Khalili (HAM), 6,9Mkr: 14 poäng
Hela omgångens bästa spelare visade sig vara Hammarbys Imad Khalili! Mittfältaren satte bland annat två mål i 3-1-segern mot AFC Eskilstuna, Bajens första trepoängare för i år.

Mittfältare: Filip Rogic (ÖSK), 7,9Mkr: 11 poäng
En annan tvåmålsskytt från gameweek 4 var Örebros Filip Rogic, som gjorde båda målen i 2-1-segern mot AIK, varav det sista på stopptid var ett delikat långskott. Minus för gult kort drar dock ned den sammanlagda poängen.

Mittfältare: Sören Rieks (MFF), 9,4Mkr: 10 poäng
Efter 45 mållösa minuter mellan Sirius och Malmö klev gästernas Sören Rieks fram direkt i den andra halvleken och placerade in matchens enda mål. Noterades även för två offensiva bonuspoäng.

Mittfältare: Mahmoud Eid (KFF), 5,4Mkr: 8 poäng
Kalmar-mittfältaren Mahmoud Eid tvingades tyvärr kliva av med en skada borta mot Sundsvall. Innan dess hade han gett KFF ledningen, och hann även med att noteras för en offensiv bonus.

Anfallare: Benjamin Nygren (GBG), 5,8Mkr: 10 poäng
Benjamin Nygren fortsätter att leverera. 17-åringen spelade fram till ett mål och slog själv in ett på straff när Blåvitt vann med 3-1 mot Helsingborg. Var ska detta sluta?

Anfallare: Kalle Holmberg (NOR), 8,3Mkr: 9 poäng
Kalle Holmberg inledde på bänken när IFK Norrköping tog emot Falkenberg. En skada på Totte Nyman gjorde dock att Holmberg fick hoppa in i den första halvleken, och han svarade med ett mål och en assist. Och ett gult kort på minuskontot.

Anfallare: Lasse Vibe (GBG), 8,5Mkr: 9 poäng
Lasse Vibe gjorde sin första start sedan återkomsten till Göteborg och frälste hemmafansen direkt genom att sätta ledningsmålet mot Helsingborg. Fick sedan assistpoäng då han ordnade straffen som Nygren förvaltade.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.