Bästa elvan GW#6

Adam Andersson tangerar Aslak Witry! Aly Keita håller nollan igen! Jamie Hopcutts återkomst! Så skulle man kunna sammanfatta gameweek 6 med tre utropstecken. Läs om alla elva spelare i genomgången av senaste bästa elvan här.

Målvakt: Aly Keita (ÖFK), 5,5Mkr: 8 poäng
Allsvenskan Fantasys bäste poängplockare efter sex omgångar lirar i Östersund, kostar 5,5Mkr och är vald av 7,7% av spelarna. Aly Keita höll nollan igen mot Helsingborg.

Back: Adam Andersson (BKH), 6,1Mkr: 19 poäng
Wow. Adam Andersson tangerar Aslak Witrys supermatch mot Örebro genom att göra två mål och hålla nollan hemma mot AFC. 19 poäng är enormt!

Back: Stian Gregersen (IFE), 5,0Mkr: 8 poäng
Elfsborg läcker mål, men gör ännu fler framåt och hänger med i toppen av tabellen. En av de som nätade i 4-2-segern mot Sirius senast var backen Stian Gregersen, som nickade in en hörna.

Back: Sam Mensiro (ÖFK), 4,9Mkr: 7 poäng
Östersund höll nollan för tredje gången i år senast, backen Sam Mensiro utnyttjade det på bästa sätt genom att dessutom dra in en defensiv bonuspoäng och ta plats i omgångens bästa elva.

Mittfältare: Oliver Berg (SUN), 6,0Mkr: 10 poäng
Mittfältaren Oliver Berg har tagit en ordinarie plats i Sundsvall sedan flytten från Dalkurd förra sommaren. I segern mot Falkenberg spelade han skickligt fram till både 2-0- och 3-1-målet.

Mittfältare: Elias Andersson (IKS), 6,0Mkr: 9 poäng
Sirius åkte på en tung förlust hemma mot Elfsborg, men kreative Elias Andersson drog in poäng för två assister - varav ena var ett skott som styrdes in av lagkamrat - och defensiva aktioner.

Mittfältare: Ahmed Yasin (BKH), 8,5Mkr: 9 poäng
Ahmed Yasin spelade bara en halvlek när Häcken vann mot AFC, men han satte definitivt sin prägel på matchen med två briljanta målgivande framspelningar och två offensiv bonuspoäng.

Mittfältare: Alhassan Yusuf (GBG), 4,4Mkr: 8 poäng
Ytter för två matcher sedan, nu tog 18-årige Alhassan Yusuf plats på innermittfältet när Blåvitt städade av AIK. En assist och två defensiva bonuspoäng blev poängutdelningen för den bollsäkre ivorianen. OBS! Prislappen!

Anfallare: Giorgi Kharaishvili (GBG), 8,3Mkr: 12 poäng
Giorgi Kharaishvili hade en frispark i stolpen innan han drog in 1-0 mot AIK genom en uppdelad mur. Bidrog på alla sätt till Blåvitts seger med assist, offensiva och defensiva bonuspoäng utöver målet.

Anfallare: Jamie Hopcutt (ÖFK), 7,9Mkr: 10 poäng
Äntligen, Jamie Hopcutt! Efter att ha gjort sin första start i 1-0-segern borta mot AFC i omgång 5 slog han till med ett mål och en assist när ÖFK besegrade Helsingborg i måndags.

Anfallare: Pawel Cibicki (IFE), 8,6Mkr: 10 poäng
Pawel Cibicki stod för omgångens mäktigaste mål då han lyfte in 3-1 från – gissningsvis – 40 meter för Elfsborg borta mot Sirius. Innan dess hade han kvitterat hemmalagets tidiga ledning på nick. Stekhet!

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.