Formstarkaste spelarna GW#22

Hur vet man om poäng-tåget gått eller om en formtopp bara var början på något ännu större? Det vet man inte. Men här är de tre poängstarkaste spelarna i Allsvenskan Fantasy just nu.

Baserat på de senaste tre omgångarna:

36 poäng: Sead Haksabanovic (NOR)
Mittfältare, 8,7Mkr, vald av 6,5%
Efter en tung vår har Sead Haksabanovic hittat storformen. Efter att ha levererat i både Superettan och Allsvenskan som tonåring var det bara en tidsfråga innan målen och assisten skulle komma i ett topplag som Norrköping.

Mot Elfsborg för tre omgångar sedan blev det två assist. Mot Sirius efter det: ett mål och en assist. Och senast mot Helsingborg slog den offensive mittfältaren till med ett mål och två assist. Nu väntar dock snart ett tuffare spelschema för Peking, men just nu spelar det nog ingen större roll för Sead Haksabanovic.

35 poäng: Robin Söder (GBG)
Anfallare, 8,0Mkr, vald av 16,2%

När IFK Göteborg sålt Benjamin Nygren, fått Patrik Karlsson Lagemyr långtidsskadad och sett Lasse Vibe sticka in och ut ur sjukstugan så har Robin Söder axlat ansvaret som målspottare efter uppehållet.

På de sju senaste matcherna har han nätat i alla utom en. Ett mål mot Falkenberg för tre omgångar sedan följdes upp av mål och assist mot Helsingborg, och ett hattrick, plus en ny assist, mot Kalmar. Söder, rent krasst, glöder.

32 poäng: Rasmus Lauritsen (NOR)
Back, 5,0Mkr, vald av 7,0%

En mittfältare, en anfallare – och en back på listan. Rasmus Lauritsen är numer bofast i det Norrköping-försvar som hållit nollan i fem raka allsvenska matcher, vilket snabbt blir en god poängskörd för en mittback.

Men det är danskens näsa för mål som gör honom till en av spelets starkaste namn just nu. På de tre senaste matcherna har han dykt upp med två nickmål (nyligen nätade han med skallen även i Europa League-kvalet) när Peking satsat framåt på fasta.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.