Månadens tränare: "Etta fanns inte på kartan"

Mina damer och herrar; Theo Östlund! Så heter hela april månads bäste tränare i Allsvenskan Fantasy.
– Självklart är det väldigt roligt men framförallt förvånande, säger säsongens förste månadsvinnare.

I Allsvenskan Fantasy sitter vi alla i samma båt, där durken är full av slitet hår, förkroppsligad ångest och en och annan tår. Därför känns det extra kul när vi kan uppmärksamma de som det faktiskt gått bra för.

Theo Östlund tog flest poäng av alla i april – här avslöjar han sina hittills välbevarade fantasy-hemligheter.

– Självklart är det väldigt roligt men framförallt förvånande. Som vanligt var det hedern som skulle behållas och förhoppningsvis en vinst i kompisgänget men att ligga etta fanns inte på kartan. Men man njuter lite just nu och det får gärna fortsätta så här, säger vinnaren när han nås av segerbeskedet.

IMG_0176

Prickade du rätt med laget från början eller har det krävts stora ändringar tidigt?

– Första omgången gick rejält trögt, men jag kom igång i andra med ett välspelat chips. Efter det har jag inte haft en dålig omgång. Det räckte med lite små förändringar här och där för att hålla poängen uppe tills femte omgången då frikortet drogs på grund av många otillgängliga spelare. Jag har använt mig av samma stomme under hela säsongen och som det ser ut nu lär det fortsätta på samma spår framöver.

Manager Theo använde sig tidigt av en av nyheterna för i år; chipsen. För laget "Monday James" var "Parkera bussen"-chipset först ut redan i den andra omgången.

– Det lönade sig rejält. Witry gjorde två mål och mina andra fyra backar spelade ihop bra med poäng. Tillsammans drog försvaret in 84 poäng och det var där jag klättrade upp i toppen. Det draget är jag mest nöjd över. Dessutom har jag satsat mycket på försvarare. En försvarare som håller nollan får mer poäng än en anfallare som gör mål, det är lätt att glömma ibland, påpekar Östlund.

Efter att ha inlett så starkt – hur högt är siktet inställt under resten av säsongen?

– Att jag ligger etta just nu betyder väl egentligen ingenting. Än så länge har turen varit på min sida. Dessutom blir det bara jobbigare och jobbigare för varje omgång för nån gång kommer detta spricka. Men vinst i kompisligan är fortfarande målsättningen och känner jag dem rätt kommer det inte vara några problem alls.

Grattis, Theo, och njut av vad som kommer med posten; en signerad tröja från favoritlaget Hammarby, FIFA19 från EA Sports och en allsvensk boll från Select.

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.