Nyheter i Allsvenskan Fantasy 2019

Allsvenskan Fantasy kommer med en rad nyheter inför säsongen 2019. Den mest påtagliga är förmodligen den nya designen – men även i själva spelet görs två stora förbättringar.

1. Chips

Till årets säsong introduceras tre så kallade “Chips” i spelet. Chips ger användaren möjlighet att boosta sitt lag vid tre valfria tillfällen under året.

Chipsen som finns att tillgå är:

  • Parkera bussen – ger alla försvarare dubbla poäng i en omgång
  • Framåt! – ger alla anfallare dubbla poäng i en omgång
  • Två kaptener – ger både kaptenen och vicekaptenen dubbla poäng i en omgång

2. Enklare bonussystem

Precis som förra säsongen kommer det att finnas ett bonussystem i Allsvenskan Fantasy 2019.

I ett led att göra det ännu bättre har vi i år satt ett tak på hur många bonuspoäng en spelare kan få. Varje spelare kan bli tilldelad maximalt två offensiva bonuspoäng och maximalt två defensiva bonuspoäng – alltså totalt fyra bonuspoäng – i en omgång.  

Vi har också renodlat hur bonuspoängen delas ut så att användare lättare kan förstå och följa hur det fungerar. Ett exempel är att minuspoängen i bonussystemet är helt borttagna.

Offensiv bonus ges för:

  • 1 poäng för tre lyckade inlägg (bollen når en medspelare i straffområdet)
  • 1 poäng för tre nyckelpassningar (passning som leder till skott på mål)
  • 1 poäng för varje varje stor skapad målchans (där match-analytikern anser att medspelaren bör göra mål)

Defensiv bonus ges för:

  • 1 poäng för sex rensningar, blockeringar eller brytningar
  • 1 poäng för sex bollåtererövringar

Övriga nyheter 2019:
- Engelsk version av spelet
- En höstliga och en vårliga där vinnarna får säsongskort
- Möjlighet att spela via appen Allsvenskan Live

Henrik Larsson tillbaka i HIF

16 jun 2019
Under en presskonferens på söndagen presenterade Helsingborgs IF Per-Ola Ljungs efterträdare. Det blev Henrik Larsson som därmed återkommer till klubben efter 2,5 års frånvaro.

HIF ersätter Ljung som huvudtränare

15 jun 2019
Helsingborgs IF meddelar under lördagen att Per-Ola Ljung lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i klubben. – Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan, säger Ljung.

Allsvenskans omgång 23-28 fastställda

14 jun 2019
Höstens omgång 23-28 för Allsvenskan är fastställda. Några av matcherna kan komma att påverkas beroende på sommarens kval till Europaspelet.

Elyounoussi tackar laget för utmärkelsen

10 jun 2019
AIK:s norske landslagsspelare Tarik Elyounoussi tackar sina lagkamrater till utmärkelsen Månadens spelare för maj månad. –Utan dem så hade det inte blivit som det blivit, säger en glad vinnare efter den avslutande derbysegern mot Hammarby innan uppehållet.

Bilder: Skytteligan efter vårsäsongen 2019

7 jun 2019
Drygt en tredjedel av Allsvenskan 2019 är spelad när serien nu går på uppehåll. Vi passar på att titta till skytteligan efter vårsäsongen, där AIK:s Tarik Elyounoussi toppar efter en sensationell målform under de senare omgångarna.

Vila I Frid Lennart Johansson – 1929-2019

5 jun 2019
Svensk fotboll har sorg. Lennart Johansson, en av svensk fotbolls allra största har den 4 juni gått bort efter en tids sjukdom. Lennart Johansson blev 89 år gammal.

Rosenbergs mål säkrade seger i Skånederbyt

2 jun 2019
Det var en match med två ansikten när Helsingborg och Malmö gjorde upp på Olympia. MFF dominerade den första och hade 1-0 i paus. I denna andra kom HIF ut starkt och skapade mängder med målchanser, men Johan Dahlin räddade allt och Malmö FF tog tre nya poäng.

AIK starkast i Stockholmsderbyt

2 jun 2019
Sebastian Larsson gjorde två mål på tre minuter mitt i den första halvleken. Mittfältarens baljor blev matchens enda och det blev AIK som fick fira tre poäng.

Oavgjort i irriterat möte på Borås Arena

2 jun 2019
Det var ett irriterat möte mellan två spelskickliga lag på Borås Arena. Men varken Elfsborg eller BK Häcken lyckades göra mål och matchen slutade oavgjort.

Larsson målskytt på nytt – seger för Peking

2 jun 2019
IFK Norrköping gjorde två fina mål när man besegrade AFC Eskilstuna på bortaplan. Det första gjorde Jordan Larsson, som nu gjort nio allsvenska mål den här säsongen.

AIK:s Tarik Elyounoussi Månadens spelare spelare i maj

2 jun 2019
AIK:s norske anfallare Tarik Elyounoussi är Månadens spelare i Allsvenskan i maj månad.

Kryss i årets första Norrlandsderby

1 jun 2019
Gästande GIF Sundsvall tog ledningen i den första halvleken, men Östersund kom tillbaka, kunde kvittera och säkra en poäng i den andra.