Omgångens tränare GW#27

35-årige Cego Heskali från Stockholm ställde upp med en defensivt inriktad elva i den senaste Fantasyomgången, men var ändå den tränare som tog allra flest poäng, 99 totalt.

Faktum är att Cegos lag, "DK47", bara innehöll en anfallare. Linus Hallenius drog samtidigt endast in två poäng, och istället var det kaptenen Björn Paulsen som stod för det största tillskottet på den fronten.

Och det hade Cego Heskali på känn.
– Paulsen fick inte starta i förra matchen och skulle nog vara lite mer sugen här om han kom till start. Sedan var det en "tjatmatch" och det gynnar backar. Att han gjorde mål var bara ett plus i kanten, säger han.

Hur resonerade du annars när du tog ut ditt lag?
– Jag väljer alltid lag baserat på form och motstånd. Jag bänkade mina tre offensiva Häckenspelare för jag anade att det skulle vara en tajt match, med andra ord inte poängspelarnas match.

Hur känns det att vara omgångens tränare?
– Det är alltid lika roligt att vinna tävlingar. Jag är nöjd.

Vad har du för målsättning i Allsvenskan Fantasy?
– Det är en rolig grej att testa med vänner. Jag hade aldrig någon målsättning och visste inte ens att man fick priser.

Stort grattis igen till Cego, som utöver ära och prestige kan glädja sig åt att få en officiell ligaboll från Select. 

Henrik Larsson tillbaka i HIF

16 jun 2019
Under en presskonferens på söndagen presenterade Helsingborgs IF Per-Ola Ljungs efterträdare. Det blev Henrik Larsson som därmed återkommer till klubben efter 2,5 års frånvaro.

HIF ersätter Ljung som huvudtränare

15 jun 2019
Helsingborgs IF meddelar under lördagen att Per-Ola Ljung lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i klubben. – Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan, säger Ljung.

Allsvenskans omgång 23-28 fastställda

14 jun 2019
Höstens omgång 23-28 för Allsvenskan är fastställda. Några av matcherna kan komma att påverkas beroende på sommarens kval till Europaspelet.

Elyounoussi tackar laget för utmärkelsen

10 jun 2019
AIK:s norske landslagsspelare Tarik Elyounoussi tackar sina lagkamrater till utmärkelsen Månadens spelare för maj månad. –Utan dem så hade det inte blivit som det blivit, säger en glad vinnare efter den avslutande derbysegern mot Hammarby innan uppehållet.

Bilder: Skytteligan efter vårsäsongen 2019

7 jun 2019
Drygt en tredjedel av Allsvenskan 2019 är spelad när serien nu går på uppehåll. Vi passar på att titta till skytteligan efter vårsäsongen, där AIK:s Tarik Elyounoussi toppar efter en sensationell målform under de senare omgångarna.

Vila I Frid Lennart Johansson – 1929-2019

5 jun 2019
Svensk fotboll har sorg. Lennart Johansson, en av svensk fotbolls allra största har den 4 juni gått bort efter en tids sjukdom. Lennart Johansson blev 89 år gammal.

Rosenbergs mål säkrade seger i Skånederbyt

2 jun 2019
Det var en match med två ansikten när Helsingborg och Malmö gjorde upp på Olympia. MFF dominerade den första och hade 1-0 i paus. I denna andra kom HIF ut starkt och skapade mängder med målchanser, men Johan Dahlin räddade allt och Malmö FF tog tre nya poäng.

AIK starkast i Stockholmsderbyt

2 jun 2019
Sebastian Larsson gjorde två mål på tre minuter mitt i den första halvleken. Mittfältarens baljor blev matchens enda och det blev AIK som fick fira tre poäng.

Oavgjort i irriterat möte på Borås Arena

2 jun 2019
Det var ett irriterat möte mellan två spelskickliga lag på Borås Arena. Men varken Elfsborg eller BK Häcken lyckades göra mål och matchen slutade oavgjort.

Larsson målskytt på nytt – seger för Peking

2 jun 2019
IFK Norrköping gjorde två fina mål när man besegrade AFC Eskilstuna på bortaplan. Det första gjorde Jordan Larsson, som nu gjort nio allsvenska mål den här säsongen.

AIK:s Tarik Elyounoussi Månadens spelare spelare i maj

2 jun 2019
AIK:s norske anfallare Tarik Elyounoussi är Månadens spelare i Allsvenskan i maj månad.

Kryss i årets första Norrlandsderby

1 jun 2019
Gästande GIF Sundsvall tog ledningen i den första halvleken, men Östersund kom tillbaka, kunde kvittera och säkra en poäng i den andra.