Scoutrapporten GW#15

Flera svårlästa matcher väntar när säsongen når halvvägs i den 15:e omgången. Håll tillgodo med ett antal rekommendationer som vanligtvis kanske inte brukar ges utrymme här.

Kom ihåg att deadline är idag lördag kl. 15.00!

Målvakt: Lukas Jonsson (IKS), 4,5Mkr, vald av 5,7%
Sirius har bara släppt in fyra mål på sex bortamatcher i år, och har två raka hållna nollor när man gett sig ut på vägarna. Nu ska man till Olympia för att möta ett hemmasvalt Helsingborg som sålt sina två bästa anfallare.

Back: Kadir Hodzic (AFC), 4,5Mkr, vald av 6,3%
AFC:s kommande motståndare Kalmar har det både svårt med målskyttet och ett flertal spelare som inte är tillgängliga till lördagens match. Offensive vänsterbacken Hodzic kan ge fina poäng.

Back: Godswill Ekpolo (BKH), 6,4Mkr, vald av 3,0%
När Adam Andersson bänkats för mer defensivt skicklige Kari Arkivou vänder vi blickarna åt högerkanten och Godswill Ekpolo, som väntas vara gjuten i startelvan.

Back: Daniel Granli (AIK), 4,5Mkr, vald av 3,9%
Bänkades och föll i värde under våren men har fått spela efter uppehållet. En ordinarie AIK-back för 4,5Mkr tackar man inte nej till. Både Karlsson och Mets missar hemmamötet med Elfsborg men Gnaget kan hålla tätt ändå.

Back: Tim Björkström (IKS), 5,0Mkr, vald av 0,5%
Vilken Sirius-back ska man gå efter, då? Vanligtvis Jesper Arvidsson, men mannen med den vassa vänsterfoten är nyss tillbaka från skada och spelade, så att säga, bara 75 minuter sist. Tim Björkström är däremot given i mittförsvaret.

Mittfältare: Robin Östlind (FFF), 6,1Mkr, vald av 0,2%
Ännu en spelare som hittat formen efter uppehållet. Östlind har nätat i två raka matcher och när han är som bäst kan han även bidra med farliga framspelningar. Fullsatt hemmamöte med Blåvitt väntar.

Mittfältare: Gustav Jarl (AFC), 4,1Mkr, vald av 34,1%
Snarare än att tipsa om att värva AFC:s Gustav Jarl – han är redan vald av över en tredjedel av tränarna tack vare sitt låga pris – så är det här ett tips om att sätta in den offensive mittfältaren/anfallaren i startelvan. 

Mittfältare: Alexander Kacaniklic (HAM), 8,3Mkr, vald av 4,8%
Det är egentligen under vår värdighet att tipsa om en spelare som gjorde hattrick förra matchen, men de tre målen kom dessutom efter en lovande insats i omstarten. Kacaniklic är het nu, och Bajen möter ett iskallt Sundsvall på bortaplan.

Anfallare: Nikola Djurdjic (HAM), 10,0Mkr, vald av 7,7%
Även Djurdjic gjorde det riktigt bra i senaste 6-2-segern mot Falkenberg, och då anfallskollegan Kjartanssons avtal med laget snart går ut rekommenderar vi den rutinerade serben. Ett plus för Bajen-spelare är att man inte behöver tänka på europaspelsrotation.

Anfallare: Kolbeinn Sigthorsson (AIK), 9,3Mkr, vald av 0,1%
Europaspelsrotation-teori: Sigthorsson bänkades borta mot Ararat-Armenia, alltså borde han starta hemma mot Elfsborg. Islänningen väntar fortfarande på första AIK-målet men har stora kvaliteter i sig och är vald av typ ingen.

Anfallare: Lasse Vibe (GBG), 8,3Mkr, vald av 1,2%
Vibe är mer än tio gånger så populär som Sigthorsson på spelet, men är fortfarande bara vald av drygt 1% av tränarna. Avstängd senast och redo att hemsöka Falkenberg-försvarare nu.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Otieno klar för AIK

4 dec 2019
Erick Otieno, kenyansk landslagsman, är klar för AIK. Han lämnar samarbetsklubben Vasalund och ansluter till Gnagets försäsongsträning i januari.

Häcken värvar back från Varberg

2 dec 2019
BK Häcken har gjort klart med försvararen Tobias Carlsson från uppflyttade Varbergs BoIS. – Det här är en ny nivå för mig, säger Carlsson.

Magnifik avslutning på hemmaplan för Markus Rosenberg – Här är profilerna som lägger skorna på hyllan 2019

29 nov 2019
Markus Rosenberg kunde inte ha fått ett bättre avslut på sin karriär. ”Mackan” gjorde två mål när Malmö FF besegrade Dynamo Kiev i Europa League varav det sista blev avgörande 4-3 i minut 96. Matchen blev hans sista på hemmaplan i Malmö FF:s tröja. Här är profilerna som lägger skorna på hyllan 2019.

Rosenberg avgjorde i slutminuten

28 nov 2019
I sin sista hemmamatch på Stadion klev Markus Rosenberg fram och avgjorde med sitt 4-3-mål i dem femte övertidsminuten mot Dynamo Kiev. Hoppet lever för Malmö FF att ta sig vidare till slutspel inför slutomgången.

Så spelas Svenska Cupens gruppspel

28 nov 2019
Spelordningen till vårens gruppspel i Svenska Cupen är klart. Så här ser det ut.

Per Karlsson lämnar Falkenbergs FF

27 nov 2019
Efter sju år och 123 ligamatcher lämnar trotjänaren Per Karlsson FFF.

Med anledning av att Östersunds FK inte beviljas elitlicens för säsongen 2020

26 nov 2019
Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd beslutade idag 26 november att inte bevilja Östersunds FK elitlicens för säsongen 2020. 

Kaptenen lämnar AFC Eskilstuna

23 nov 2019
AFC Eskilstuna slutade på sista plats i Allsvenskan och får starta om i Superettan 2020. Man får dock göra det utan sin kapten, Anel Rashkaj. Var den kosovanske landslagsmannen spelar nästa år är ännu inte klart.

Datum och plats klart för Upptaktsträffen 2020

21 nov 2019
Säsongen 2019 har precis slutat men redan nu har arbetet mot nästa säsong börjat.

Shabani lämnar Malmö FF

20 nov 2019
Laorent Shabani, 20-årig mittfältare, lämnar Malmö FF när hans kontrakt går ut.

Anestis kritar på nytt Blåvitt-kontrakt

15 nov 2019
IFK Göteborgs Giannis Anestis har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg till och med 2021. – En lösning vi jobbat väldigt hårt för, konstaterar IFK:s sportchef Kennet Andersson.

Sirelius och Gustafsson lämnar Sirius

15 nov 2019
Ian Sirelius och Christer Gustafsson lämnar IK Sirius efter nio respektive åtta säsonger i Uppsala-klubben. – Jag känner mig lyckligt lottad som har fått vara med på den resa vi gjort, säger Sirelius.