Scoutrapporten GW#17

Omgång 17 är riktigt, riktigt, riktigt lurig på förhand. Flera av toppklubbarna är mitt i Europaspel vilket innebär stor rotationsrisk. Därför lyfter scouten den här veckan fram några alternativ som (förmodligen) kommer att få speltid.

Kom ihåg att deadline för omgång 17 är imorgon lördag kl. 15.00!
 

Målvakt: Anders Lindegaard (HIF), 5,0Mkr, vald av 0,2%  
Kalle Joelsson var en guldklimp för många Fantasy-managers. Nu är han skadad och HIF har ersatt honom med rutinerade Lindegaard. Dansken borde ha bra chans att hålla nollan i hemmadebuten mot ÖSK, och han är dessutom relativt billig.  

Back: Jacob Ericsson (FFF), 4,8Mkr, vald av 8,2% 
Poängbäst i Falkenberg den här säsongen. Har plockat 20 bonuspoäng och är farlig framåt. Hemmamatch mot Sundsvall lär passa Ericsson bra.    

Back: André Calisir (GBG), 5,2Mkr, vald av 6,9%
Inte lika stark som Wernersson poängmässigt, men för den som vill ha ett stabilt alternativ för en lite billigare peng är André Calisir perfekt. Blåvitt är stabila just nu och har bara släppt in två mål de senaste fyra matcherna.   

Back: Elliot Käck (DIF), 5,6Mkr, vald av 4,8%
17 (!!) nyckelpassningar senaste fyra matcherna. Ständigt ett hot i offensiven och borde börja leverera assist på löpande band snart. Stark bonuspoäng-spelare och vald av få. Bra läge att plocka in trots tuff match mot BK Häcken. 

Back: Markus Holgersson (HIF), 5,0Mkr, vald av 1,2% 
Har tagit 17 defensiva bonuspoäng den här säsongen. Spelar alltid (verkligen alltid) och precis som för Lindegaard finns en bra chans för hållen nolla mot Örebro.  

Mittfältare: Muamer Tankovic (HAM), 9,4Mkr, vald av 48,4%
Det är egentligen fusk att ha med Tankovic i en scoutrapport, men än så länge är det bara 48,4% som valt honom - det borde vara 100% sett till pris och poängproduktion. Lär plocka poäng mot AFC Eskilstuna. 

Mittfältare: Imad Khalili (HAM), 6,8Mkr, vald av 4,6%
Borde få chansen igen efter två mål senast. Står som mittfältare i spelet men är i praktiken anfallare. Kan vara värt att gambla lite och plocka in Khalili mot AFC. 

Mittfältare: Nordin Gerzic (ÖSK), 6,5Mkr, vald av 5,9%
Gör andra raka veckan i scoutrapporten. En av spelets bästa bonuspoängplockare vilket gör honom till ett stabilt alternativ. Assist senast mot Falkenberg – blir det ny utdelning mot Helsingborg?   

Anfallare: Nicola Djurdjic (HAM), 10,2Mkr, vald av 12,9%
Bajens offensiv har sett sylvass ut de senaste omgångarna. Djurdjic har stått för två mål och tre framspelningar på tre matcher och kommer att få nya lägen mot AFC Eskilstuna.  

Anfallare: Robin Söder (GBG), 7,4Mkr, vald av 3,4%
På väg mot storformen? Har gjort mål två matcher i rad. Kostar förhållandevis lite och kan vara ett bra alternativ för den som sitter med Jordan Larsson (som ryktas bort) i truppen.  

Anfallare: Christoffer Nyman (NOR), 9,8Mkr, vald av 4,7%
Den enda i scoutrapporten från ett Europaspelande lag. Nyman har sett het ut senaste veckorna och borde vara garanterad speltid nu när Jordan Larsson omgärdas av flyttrykten. 

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Otieno klar för AIK

4 dec 2019
Erick Otieno, kenyansk landslagsman, är klar för AIK. Han lämnar samarbetsklubben Vasalund och ansluter till Gnagets försäsongsträning i januari.

Häcken värvar back från Varberg

2 dec 2019
BK Häcken har gjort klart med försvararen Tobias Carlsson från uppflyttade Varbergs BoIS. – Det här är en ny nivå för mig, säger Carlsson.

Magnifik avslutning på hemmaplan för Markus Rosenberg – Här är profilerna som lägger skorna på hyllan 2019

29 nov 2019
Markus Rosenberg kunde inte ha fått ett bättre avslut på sin karriär. ”Mackan” gjorde två mål när Malmö FF besegrade Dynamo Kiev i Europa League varav det sista blev avgörande 4-3 i minut 96. Matchen blev hans sista på hemmaplan i Malmö FF:s tröja. Här är profilerna som lägger skorna på hyllan 2019.

Rosenberg avgjorde i slutminuten

28 nov 2019
I sin sista hemmamatch på Stadion klev Markus Rosenberg fram och avgjorde med sitt 4-3-mål i dem femte övertidsminuten mot Dynamo Kiev. Hoppet lever för Malmö FF att ta sig vidare till slutspel inför slutomgången.

Så spelas Svenska Cupens gruppspel

28 nov 2019
Spelordningen till vårens gruppspel i Svenska Cupen är klart. Så här ser det ut.

Per Karlsson lämnar Falkenbergs FF

27 nov 2019
Efter sju år och 123 ligamatcher lämnar trotjänaren Per Karlsson FFF.

Med anledning av att Östersunds FK inte beviljas elitlicens för säsongen 2020

26 nov 2019
Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd beslutade idag 26 november att inte bevilja Östersunds FK elitlicens för säsongen 2020. 

Kaptenen lämnar AFC Eskilstuna

23 nov 2019
AFC Eskilstuna slutade på sista plats i Allsvenskan och får starta om i Superettan 2020. Man får dock göra det utan sin kapten, Anel Rashkaj. Var den kosovanske landslagsmannen spelar nästa år är ännu inte klart.

Datum och plats klart för Upptaktsträffen 2020

21 nov 2019
Säsongen 2019 har precis slutat men redan nu har arbetet mot nästa säsong börjat.

Shabani lämnar Malmö FF

20 nov 2019
Laorent Shabani, 20-årig mittfältare, lämnar Malmö FF när hans kontrakt går ut.

Anestis kritar på nytt Blåvitt-kontrakt

15 nov 2019
IFK Göteborgs Giannis Anestis har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg till och med 2021. – En lösning vi jobbat väldigt hårt för, konstaterar IFK:s sportchef Kennet Andersson.

Sirelius och Gustafsson lämnar Sirius

15 nov 2019
Ian Sirelius och Christer Gustafsson lämnar IK Sirius efter nio respektive åtta säsonger i Uppsala-klubben. – Jag känner mig lyckligt lottad som har fått vara med på den resa vi gjort, säger Sirelius.