Scoutrapporten GW#19

Scoutrapporten kikar bland annat på Hammarby och Djurgården när gameweek 19 står för dörren. Håll tillgodo med elva rekommendationer inför den kommande omgången!

Kom ihåg att deadline är idag lördag kl. 15.00!

Målvakt: Tommy Vaiho (DIF), 4,5Mkr, vald av 6,4%
Tre raka hållna nollor för Tommy Vaiho som verkar ha tagit över målvaktsarbetet i Djurgården. Obesegrad i ligamatcher som sträcker sig över åtta (!) säsonger. Sirius hemma ska kunna generera poäng.

Back: Elliot Käck (DIF), 5,8Mkr, vald av 9,9%
En av spelets måste ha-spelare sedan uppehållet. En del av ett lag som ofta håller nollan och ligger dessutom bakom många farligheter framåt med sin vänsterfot. 28 poäng på de tre senaste matcherna.

Back: Filip Dagerstål (NOR), 5,9Mkr, vald av 9,5%
Lars Krogh Gerson är vanligtvis det givna valet i Peking, men luxemburgarens krafter kanske sparas till nästa veckas Europa League-retur. Filip Dagerstål borde däremot vara given i försvaret när bortasvaga Elfsborg kommer på besök.

Back: Rasmus Lindkvist (AIK), 6,2Mkr, vald av 3,2%
Fick hoppa in när AIK tog en stark 2-1-seger borta mot FC Sheriff i EL-kvalet i torsdags och borde därmed få chansen från start borta mot AFC. Formstark i Allsvenskan, 22 poäng på de tre senaste matcherna.

Mittfältare: Muamer Tankovic (HAM), 9,5Mkr, vald av 50,8%
Spelets bäste poängplockare har nätat i fyra raka matcher, och dessutom gjort tre assist under den tiden. Vald av över hälften av lagen men har du honom inte så kan det lätt hända att du blir ifrånsprungen.

Mittfältare: Alexander Kacaniklic (HAM), 8,7Mkr, vald av 15,8%
Kacaniklic har faktiskt nästan lika bra form som Tankovic, och är därmed ett ypperligt alternativ i spelet. Kacaniklic har lägre pris och är vald av färre. Ny målfest är att vänta när Bajen tar emot Helsingborg.

Mittfältare: Robin Östlind (FFF), 6,1Mkr, vald av 0,5%
Tre av backarna som spelade i IFK Göteborgs senaste match är avstängda nu. Robin Östlind är en av de offensiva Falkenberg-spelare som mycket väl kan dra nytta av det på måndag.

Mittfältare: Maic Sema (NOR), 8,2Mkr, vald av 4,3%
Ett varningens finger höjs direkt då Maic Sema startade Europa League-kvalmatchen i torsdags – men visade direkt vad han kan tillföra genom att näta i debuten, och byttes ut med 20 minuter kvar att spela. Kan tänkas starta mot Elfsborg.

Mittfältare: Jake Larsson (ÖSK), 5,6Mkr, vald av 14,1%
Jake Larsson går från klarhet till klarhet i Örebro. Den unge yttern har nätat i två raka matcher och såg sylvass ut i spelet senast mot Blåvitt.

Anfallare: Robin Söder (GBG), 7,7Mkr, vald av 8,6%
Robin Söder glöder. De två målen borta mot Örebro senast var mål tre och fyra på de fyra senaste matcherna. Given på topp i Blåvitt och är sedan ett tag tillbaka uppe i 90-minutersform.

Anfallare: Mohamed Buya Turay (DIF), 9,6Mkr, vald av 19,5%
Djurgården går som tåget i toppen av Allsvenskan, och man gör det trots att store anfallsstjärnan Mohamed Buya Turay bara är i okej form. Bara två mål på de tolv senaste matcherna, men kanske vänder det hemma mot Sirius?

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Otieno klar för AIK

4 dec 2019
Erick Otieno, kenyansk landslagsman, är klar för AIK. Han lämnar samarbetsklubben Vasalund och ansluter till Gnagets försäsongsträning i januari.

Häcken värvar back från Varberg

2 dec 2019
BK Häcken har gjort klart med försvararen Tobias Carlsson från uppflyttade Varbergs BoIS. – Det här är en ny nivå för mig, säger Carlsson.

Magnifik avslutning på hemmaplan för Markus Rosenberg – Här är profilerna som lägger skorna på hyllan 2019

29 nov 2019
Markus Rosenberg kunde inte ha fått ett bättre avslut på sin karriär. ”Mackan” gjorde två mål när Malmö FF besegrade Dynamo Kiev i Europa League varav det sista blev avgörande 4-3 i minut 96. Matchen blev hans sista på hemmaplan i Malmö FF:s tröja. Här är profilerna som lägger skorna på hyllan 2019.

Rosenberg avgjorde i slutminuten

28 nov 2019
I sin sista hemmamatch på Stadion klev Markus Rosenberg fram och avgjorde med sitt 4-3-mål i dem femte övertidsminuten mot Dynamo Kiev. Hoppet lever för Malmö FF att ta sig vidare till slutspel inför slutomgången.

Så spelas Svenska Cupens gruppspel

28 nov 2019
Spelordningen till vårens gruppspel i Svenska Cupen är klart. Så här ser det ut.

Per Karlsson lämnar Falkenbergs FF

27 nov 2019
Efter sju år och 123 ligamatcher lämnar trotjänaren Per Karlsson FFF.

Med anledning av att Östersunds FK inte beviljas elitlicens för säsongen 2020

26 nov 2019
Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd beslutade idag 26 november att inte bevilja Östersunds FK elitlicens för säsongen 2020. 

Kaptenen lämnar AFC Eskilstuna

23 nov 2019
AFC Eskilstuna slutade på sista plats i Allsvenskan och får starta om i Superettan 2020. Man får dock göra det utan sin kapten, Anel Rashkaj. Var den kosovanske landslagsmannen spelar nästa år är ännu inte klart.

Datum och plats klart för Upptaktsträffen 2020

21 nov 2019
Säsongen 2019 har precis slutat men redan nu har arbetet mot nästa säsong börjat.

Shabani lämnar Malmö FF

20 nov 2019
Laorent Shabani, 20-årig mittfältare, lämnar Malmö FF när hans kontrakt går ut.

Anestis kritar på nytt Blåvitt-kontrakt

15 nov 2019
IFK Göteborgs Giannis Anestis har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg till och med 2021. – En lösning vi jobbat väldigt hårt för, konstaterar IFK:s sportchef Kennet Andersson.

Sirelius och Gustafsson lämnar Sirius

15 nov 2019
Ian Sirelius och Christer Gustafsson lämnar IK Sirius efter nio respektive åtta säsonger i Uppsala-klubben. – Jag känner mig lyckligt lottad som har fått vara med på den resa vi gjort, säger Sirelius.