Scoutrapporten GW#22

Häcken och Örebro hamnar i rampluset när scoutrapporten tar sig an gameweek 22. Framför allt undrar vi om det inte är dags för Paulinho att starta det rullande poängbandet igen.

Kom ihåg att deadline är ikväll kl. 18.00!

Målvakt: Oscar Jansson (ÖSK), 5,0Mkr, vald av 5,0%
Örebro har haft det svårt på hemmaplan i år, och Oscar Jansson har bara hållit två nollor på hela säsongen. Men kommande motståndaren AFC har bara gjort två mål på de sex senaste bortamatcherna.

Back: Kevin Wright (ÖSK), 4,9Mkr, vald av 2,4%
Vänsterbreddaren Kevin Wright har en viktig offensiv roll i Örebro och är den back i truppen som genererat klart flest poäng hittills. Kommer ofta till en eller ett par farliga framspelningar per match.

Back: Adam Andersson (BKH), 6,6Mkr, vald av 20,2%
Det börjar bli dags att återse Adam Andersson. Petades av Kari Arkivou trots succéstarten på säsongen, men har mer pålitliga åtta raka 90-minutersmatcher på ytterbacksplatsen nu. Farlig inläggsspelare.

Back: Simon Strand (IFE), 4,9Mkr, vald av 2,6%
Tre assist på de fem senaste spelade matcherna skojar man inte bort. Simon Strand har varit viktig för Elfsborg de senaste omgångarna och kan behöva vara det igen när man tar emot Sirius på Borås Arena.

Back: Jonathan Augustinsson (DIF), 5,3Mkr, vald av 4,8%
Ett skade- och avstängningsdrabbat Djurgården gästar AIK i ett stekhett derby på söndag. Gnaget kommer från 90 tunga torsdagsminuter mot Celtic i EL-kvalet, medan Djurgården kunnat fokusera på matchen sedan 1–0-segern mot Malmö. Djurgården har sex raka matcher utan insläppt mål. Augustinsson är inte ordinarie i år men imponerade mot MFF och lär fortsätta nu.

Mittfältare: Ahmed Yasin (BKH), 8,5Mkr, vald av 7,7%
Yttern såg vass ut senast mot AFC då han hade flera farliga framspelningar. Senast Häcken mötte ett undre halvan-lag på hemmaplan fick han en assist – kan mycket väl upprepas mot FFF.

Mittfältare: Jake Larsson (ÖSK), 5,8Mkr, 17,2%
Jake Larsson eller Nordin Gerzic? Gerzic tillhandahåller en stabilare ström av poäng men Larsson kan ge högre toppar. När målgörarna Carlos Strandberg och Filip Rogic är tveksamma till spel kan Larsson få ännu större offensivt ansvar, medan Gerzics framspelar-roll förmodligen kommer vara densamma.

Mittfältare: Sead Haksabanovic (NOR), 8,7Mkr, vald av 6,9%
Fantasys formstarkaste spelare. Stegrat poängskörden med mål och assist från nio till tolv till 15 på de tre senaste matcherna. Toppmöte med Hammarby väntar, men när Haksabanovic kommit igång kan han leverera mot alla lag.

Anfallare: Paulinho (BKH), 11,8Mkr, vald av 16,2%
Fjolårsfavoriten Paulinho har bara spelat drygt 90 minuter på de sju senaste omgångarna. Men han senaste 45-minutersinhopp bjöd på mål och assist. Om brassen kan skjuta fart nu vore han, trots priset, en värd investering. Falkenberg hemma väntar!

Anfallare: Jesper Karlsson (IFE), 6,1Mkr, vald av 4,8%
Formen sitter som den ska för trixige anfallaren Jesper Karlsson. Två mål och en assist för två omgångar sedan, ett matchavgörande mål senast mot Sundsvall. Nya poängchanser när Elfsborg siktar på tredje raka segern hemma mot Sirius.

Anfallare: Geir Herrem (KFF), 6,5Mkr, vald av 0,2%
Kalmars nyförvärv såg svårhanterad ut i segern borta mot AIK för två omgångar sedan. Nu väntar första hemmamatchen för norrmannen när Malmö, som i torsdags spelade EL-match i Israel, kommer på besök. KFF vann förra årets hemmamöte med 3–0.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.