Scoutrapporten GW#23

Sex av de sju toppkonkurrenterna möter varandra så fokus inför gameweek 23 hamnar i mångt och mycket på andra lags spelare. Men givetvis riktar vi också blicken mot serieledande Djurgårdens möte med Helsingborg och nya tränaren Olof Mellberg.

Kom ihåg att deadline är ikväll kl. 18.00!

Målvakt: Lukas Jonsson (IKS), 4,5Mkr, vald av 6,4%
Sirius ställs mot Falkenberg, seriens sämsta bortalag, som än så länge står utan seger på bortaplan. FFF har bara tagit tre poäng på bortaplan och en av de poängen har kommit på konstgräs. Sirius är å sin sida Allsvenskans sämsta hemmalag, men den här omgången finns möjlighet till tre poäng och hållen nolla.

Back: Frederik Holst (IFE), 4,9Mkr, vald av 3,4%
Holst har inte varit någon poängmaskin på slutet, men senast mot Sundsvall fixade han en offensiv bonuspoäng. Nu möter Elfsborg AFC Eskilstuna på bortaplan och det kommer finnas mycket yta för Holst att operera på i offensiven. Läge för assist och nya offensiva bonuspoäng?

Back: Marcus Danielson (DIF), 6,2Mkr, vald av 35,5%
Danielson har levererat under hela säsongen och nu väntar Helsingborg på bortaplan för DIF. Med tanke på att alla de andra topplagen möter varandra är Danielson en bra garanti för poäng. 

Back: Adam Eriksson (HIF), 5,0Mkr, vald av 2,3%
Olof Mellberg har klivit in som ny tränare i HIF och i sin första match ställs han mot serieledande Djurgården. HIF har läckt bakåt och Mellbergs fokus måste ligga på att hålla tätt. Eriksson lär spela i försvaret och kommer skapa chanser när Helsingborg kontrar.

Back: Elliot Käck (DIF), 5,8Mkr, vald av 11,6%
Serieledande Djurgården går in i en period av, på pappret, lättare matcher. Man startar mot Helsingborg och ska man vara med i guldstriden resten av säsongen måste försvarsspelet fortsätta leverera. Käck missade derbyförlusten mot AIK och är nu redo för att leverera poäng igen.

Mittfältare: Sam Lundholm (IKS), 7,3Mkr, vald av 2,3%
Lundholm har gjort fem mål och en assist från sin mittfältsposition den här säsongen. Nu möter Sirius Falkenberg och Lundholm har alla förutsättningar att öka på poängskörden.

Mittfältare: Nordin Gerzic (ÖSK), 6,7Mkr, 8,2%
Örebro är ett av de mest formstarka lagen i Allsvenskan. En fin höstsäsong har gjort att lagen hamnat i någon form av ingenmansland. Gerzic är lagets viktigaste spelare efter att Filip Rogic och Carlos Strandberg lämnat. Han har levererat poäng under hela säsongen, men nu måste han ta ytterligare ett kliv. har stått för tre assist de senaste två matcherna.

Mittfältare: Sead Haksabanovic (NOR), 8,8Mkr, vald av 9,8%
Haksabanovic är i en galen form. 45 Fantasy-poäng i de senaste fyra matcherna och hela spelets mest formstarka spelare. Nu väntar visserligen ett tufft bortamöte med Malmö, men Peking vill blanda sig i guldstriden på allvar och då krävs leverans från Haksabanovic.

Anfallare: Paulinho (BKH), 11,8Mkr, vald av 17,1%
Häcken smyger med i jakten på guld och lagom till säsongens sista del verkar det som Paulinho fått fart på spelet. Sju matcher utan spel och sedan tre mål och ett assist på de senaste en och en halv matcherna. Vågar man stå utan "Palle" inför avslutningen?

Anfallare: Jesper Karlsson (IFE), 6,2Mkr, vald av 6,9%
Elfsborg har fortsatt ett fint spelschema. I helgen står AFC Eskilstuna för motståndet och de snittar över två insläppta mål per match på hemmaplan. Jesper Karlsson har visat fin form och har gjort tre mål och två assist på de senaste tre matcherna.

Anfallare: Mohamed Buya Turay (DIF), 9,8Mkr, vald av 24%
Även om det varit den solida defensiven som gjort Djurgården till serieledare så skulle man inte vara där utan Buya Turay. Mål i tre av de fyra senaste matcherna och nu med ett bra spelschema framöver.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.