Scoutrapporten GW#23

Sex av de sju toppkonkurrenterna möter varandra så fokus inför gameweek 23 hamnar i mångt och mycket på andra lags spelare. Men givetvis riktar vi också blicken mot serieledande Djurgårdens möte med Helsingborg och nya tränaren Olof Mellberg.

Kom ihåg att deadline är ikväll kl. 18.00!

Målvakt: Lukas Jonsson (IKS), 4,5Mkr, vald av 6,4%
Sirius ställs mot Falkenberg, seriens sämsta bortalag, som än så länge står utan seger på bortaplan. FFF har bara tagit tre poäng på bortaplan och en av de poängen har kommit på konstgräs. Sirius är å sin sida Allsvenskans sämsta hemmalag, men den här omgången finns möjlighet till tre poäng och hållen nolla.

Back: Frederik Holst (IFE), 4,9Mkr, vald av 3,4%
Holst har inte varit någon poängmaskin på slutet, men senast mot Sundsvall fixade han en offensiv bonuspoäng. Nu möter Elfsborg AFC Eskilstuna på bortaplan och det kommer finnas mycket yta för Holst att operera på i offensiven. Läge för assist och nya offensiva bonuspoäng?

Back: Marcus Danielson (DIF), 6,2Mkr, vald av 35,5%
Danielson har levererat under hela säsongen och nu väntar Helsingborg på bortaplan för DIF. Med tanke på att alla de andra topplagen möter varandra är Danielson en bra garanti för poäng. 

Back: Adam Eriksson (HIF), 5,0Mkr, vald av 2,3%
Olof Mellberg har klivit in som ny tränare i HIF och i sin första match ställs han mot serieledande Djurgården. HIF har läckt bakåt och Mellbergs fokus måste ligga på att hålla tätt. Eriksson lär spela i försvaret och kommer skapa chanser när Helsingborg kontrar.

Back: Elliot Käck (DIF), 5,8Mkr, vald av 11,6%
Serieledande Djurgården går in i en period av, på pappret, lättare matcher. Man startar mot Helsingborg och ska man vara med i guldstriden resten av säsongen måste försvarsspelet fortsätta leverera. Käck missade derbyförlusten mot AIK och är nu redo för att leverera poäng igen.

Mittfältare: Sam Lundholm (IKS), 7,3Mkr, vald av 2,3%
Lundholm har gjort fem mål och en assist från sin mittfältsposition den här säsongen. Nu möter Sirius Falkenberg och Lundholm har alla förutsättningar att öka på poängskörden.

Mittfältare: Nordin Gerzic (ÖSK), 6,7Mkr, 8,2%
Örebro är ett av de mest formstarka lagen i Allsvenskan. En fin höstsäsong har gjort att lagen hamnat i någon form av ingenmansland. Gerzic är lagets viktigaste spelare efter att Filip Rogic och Carlos Strandberg lämnat. Han har levererat poäng under hela säsongen, men nu måste han ta ytterligare ett kliv. har stått för tre assist de senaste två matcherna.

Mittfältare: Sead Haksabanovic (NOR), 8,8Mkr, vald av 9,8%
Haksabanovic är i en galen form. 45 Fantasy-poäng i de senaste fyra matcherna och hela spelets mest formstarka spelare. Nu väntar visserligen ett tufft bortamöte med Malmö, men Peking vill blanda sig i guldstriden på allvar och då krävs leverans från Haksabanovic.

Anfallare: Paulinho (BKH), 11,8Mkr, vald av 17,1%
Häcken smyger med i jakten på guld och lagom till säsongens sista del verkar det som Paulinho fått fart på spelet. Sju matcher utan spel och sedan tre mål och ett assist på de senaste en och en halv matcherna. Vågar man stå utan "Palle" inför avslutningen?

Anfallare: Jesper Karlsson (IFE), 6,2Mkr, vald av 6,9%
Elfsborg har fortsatt ett fint spelschema. I helgen står AFC Eskilstuna för motståndet och de snittar över två insläppta mål per match på hemmaplan. Jesper Karlsson har visat fin form och har gjort tre mål och två assist på de senaste tre matcherna.

Anfallare: Mohamed Buya Turay (DIF), 9,8Mkr, vald av 24%
Även om det varit den solida defensiven som gjort Djurgården till serieledare så skulle man inte vara där utan Buya Turay. Mål i tre av de fyra senaste matcherna och nu med ett bra spelschema framöver.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Sigthorsson klar för IFK Göteborg

27 jan 2021
Blåvitt har gjort klart med den isländske anfallaren Kolbeinn Sigthorsson. 30-åringen kommer senast från AIK.

Avsparkstiderna för de åtta första omgångarna spikade

26 jan 2021
Allsvenskan 2021 närmar sig med stormsteg. Här är datumen du ska spara för att följa ditt lag de första åtta omgångarna.

Fotbollssäsongen igång

22 jan 2021
Det har gått lite drygt en och en halv månad sedan Allsvenskan avslutades. Idag inleddes träningsmatchandet när IF Elfsborg tog emot BK Häcken i Borås.

Alla övergångar i Allsvenskan

20 jan 2021
Den nya säsongen närmar sig med stormsteg och redan på fredag drar träningsmatchandet igång. Så här har de 16 klubbarnas trupper förändrats under vintern.

Fjoluson till Hammarby: "Känns fantastiskt"

17 jan 2021
Hammarby värvar Jon Gudni Fjoluson, senast i norska SK Brann, på ett treårskontrakt. – Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, säger mittbacken.

Spelordningen för Allsvenskan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Allsvenskan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

IFK Norrköping värvar från Rosenborg

13 jan 2021
Samuel Adegbenro är klar för IFK Norrköping. Den nigerianske yttern ansluter från norska Rosenborg BK. – Samuel är en offensiv spelare som kommer att ge oss ytterligare spets, säger huvudtränaren Rikard Norling.

Blomqvist återvänder till Mjällby

11 jan 2021
Mittfältaren Andreas Blomqvist återvänder till Mjällby AIF efter att ha lämnat IFK Norrköping. – Att kunna presentera ”Adde” som ett nyförvärv är självklart en drömvärvning, säger sportchefen Hans Larsson.

Mitov Nilsson klar för IK Sirius

8 jan 2021
Den förre guldmålvakten är tillbaka i Sverige. David Mitov Nilsson spelar i IK Sirius nästa säsong.

Oscar Jansson till Peking

8 jan 2021
IFK Norrköping har värvat Örebro SK:s burväktare Oscar Jansson.

Boakye: "Allsvenskan kommer bli jättetuff"

7 jan 2021
Halmstads BK:s Thomas Boakye står på gränsen till högsta serien efter sex säsonger i Superettan. – Alla spelare i HBK vet att Allsvenskan blir väldigt tuff men vi kommer jobba hårt, säger mittfältaren.