Scoutrapporten GW#23

Sex av de sju toppkonkurrenterna möter varandra så fokus inför gameweek 23 hamnar i mångt och mycket på andra lags spelare. Men givetvis riktar vi också blicken mot serieledande Djurgårdens möte med Helsingborg och nya tränaren Olof Mellberg.

Kom ihåg att deadline är ikväll kl. 18.00!

Målvakt: Lukas Jonsson (IKS), 4,5Mkr, vald av 6,4%
Sirius ställs mot Falkenberg, seriens sämsta bortalag, som än så länge står utan seger på bortaplan. FFF har bara tagit tre poäng på bortaplan och en av de poängen har kommit på konstgräs. Sirius är å sin sida Allsvenskans sämsta hemmalag, men den här omgången finns möjlighet till tre poäng och hållen nolla.

Back: Frederik Holst (IFE), 4,9Mkr, vald av 3,4%
Holst har inte varit någon poängmaskin på slutet, men senast mot Sundsvall fixade han en offensiv bonuspoäng. Nu möter Elfsborg AFC Eskilstuna på bortaplan och det kommer finnas mycket yta för Holst att operera på i offensiven. Läge för assist och nya offensiva bonuspoäng?

Back: Marcus Danielson (DIF), 6,2Mkr, vald av 35,5%
Danielson har levererat under hela säsongen och nu väntar Helsingborg på bortaplan för DIF. Med tanke på att alla de andra topplagen möter varandra är Danielson en bra garanti för poäng. 

Back: Adam Eriksson (HIF), 5,0Mkr, vald av 2,3%
Olof Mellberg har klivit in som ny tränare i HIF och i sin första match ställs han mot serieledande Djurgården. HIF har läckt bakåt och Mellbergs fokus måste ligga på att hålla tätt. Eriksson lär spela i försvaret och kommer skapa chanser när Helsingborg kontrar.

Back: Elliot Käck (DIF), 5,8Mkr, vald av 11,6%
Serieledande Djurgården går in i en period av, på pappret, lättare matcher. Man startar mot Helsingborg och ska man vara med i guldstriden resten av säsongen måste försvarsspelet fortsätta leverera. Käck missade derbyförlusten mot AIK och är nu redo för att leverera poäng igen.

Mittfältare: Sam Lundholm (IKS), 7,3Mkr, vald av 2,3%
Lundholm har gjort fem mål och en assist från sin mittfältsposition den här säsongen. Nu möter Sirius Falkenberg och Lundholm har alla förutsättningar att öka på poängskörden.

Mittfältare: Nordin Gerzic (ÖSK), 6,7Mkr, 8,2%
Örebro är ett av de mest formstarka lagen i Allsvenskan. En fin höstsäsong har gjort att lagen hamnat i någon form av ingenmansland. Gerzic är lagets viktigaste spelare efter att Filip Rogic och Carlos Strandberg lämnat. Han har levererat poäng under hela säsongen, men nu måste han ta ytterligare ett kliv. har stått för tre assist de senaste två matcherna.

Mittfältare: Sead Haksabanovic (NOR), 8,8Mkr, vald av 9,8%
Haksabanovic är i en galen form. 45 Fantasy-poäng i de senaste fyra matcherna och hela spelets mest formstarka spelare. Nu väntar visserligen ett tufft bortamöte med Malmö, men Peking vill blanda sig i guldstriden på allvar och då krävs leverans från Haksabanovic.

Anfallare: Paulinho (BKH), 11,8Mkr, vald av 17,1%
Häcken smyger med i jakten på guld och lagom till säsongens sista del verkar det som Paulinho fått fart på spelet. Sju matcher utan spel och sedan tre mål och ett assist på de senaste en och en halv matcherna. Vågar man stå utan "Palle" inför avslutningen?

Anfallare: Jesper Karlsson (IFE), 6,2Mkr, vald av 6,9%
Elfsborg har fortsatt ett fint spelschema. I helgen står AFC Eskilstuna för motståndet och de snittar över två insläppta mål per match på hemmaplan. Jesper Karlsson har visat fin form och har gjort tre mål och två assist på de senaste tre matcherna.

Anfallare: Mohamed Buya Turay (DIF), 9,8Mkr, vald av 24%
Även om det varit den solida defensiven som gjort Djurgården till serieledare så skulle man inte vara där utan Buya Turay. Mål i tre av de fyra senaste matcherna och nu med ett bra spelschema framöver.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Gustavsson: "Vi spelar med hjärtat"

16 okt 2019
GIF Sundsvall har klättrar i tabellen efter att Tony Gustavsson tagit över tränarsysslan på NP3 Arena. – Jag är övertygad om att det är en kombination av olika delar, säger Gustavsson.

Paulinho lämnar Häcken efter säsongen

14 okt 2019
BK Häcken har bekräftat att skyttekungen Paulinho lämnar Bravida Arena efter säsongens slut. – Alla vet vad BK Häcken betyder för mig och min familj och jag kommer göra allt för att avsluta på bästa sätt här, säger Paulinho.

"Speciella känslor för GIF och Sundsvall"

13 okt 2019
Rúnar Már Sigurjónsson kom till GIF Sundsvall inför säsongen 2013. När han lämnade klubben tre år senare var det som en av lagets bästa utländska spelare någonsin. – Jag har speciella känslor för GIF och Sundsvall, säger den isländske landslagsmittfältaren till Sundsvalls Tidning.

Danielson med mål i debuten

12 okt 2019
Ännu en allsvensk spelare har gjort debut i det svenska landslaget. Djurgårdens Marcus Danielson fick chansen från start när Sverige körde över Malta på bortaplan. Han tackade för förtroendet med att göra det första målet när Sverige vann säkert.

De bästa från i år hyllas på Allsvenskans Stora Pris

11 okt 2019
Svensk Elitfotbolls egna gala och gemensamma säsongsavslutning blir större för varje år – i år sänder C More Allsvenskans Stora Pris för sjätte året i rad. 

Felix Beijmo skickade upp MFF i serieledning

6 okt 2019
Felix Beijmo satte matchens enda mål när Malmö FF besegrade IFK Göteborg hemma på Malmö Stadion. Resultatet innebär att MFF går om Djurgården och tar över förstaplatsen i tabellen med tre matcher kvar att spela. Se höjdpunkterna från matchen här.

Karlssons drömmål visade vägen för Elfsborg

6 okt 2019
Det dröjde bara två minuter, sedan hade Jesper Karlsson pangar in ett drömmål för IF Elfsborg hemma mot Falkenbergs FF. Elfsborg vann till slut med 4–0. Se höjdpunkterna från matchen här.

Hammarby starkast i derbyt – hakar på i toppen

6 okt 2019
Hammarby gjorde två mål och lyckades sedan – med tio man – hålla undan för ett jagande Djurgården i ett stekhett derby på Tele2 Arena. Segersiffrorna skrevs till slut till 2–1. Resultatet innebär att Hammarby hakar på i guldstriden. Se höjdpunkterna från matchen här:

Oavgjort mellan Häcken och ÖFK

6 okt 2019
BK Häcken tog ledningen genom Daleho Irandust. Östersunds FK kom dock tillbaka och kvitterade i den andra halvleken via Jordan Attah Kadiri. Se alla höjdpunkter från matchen här:

Mållöst mellan Kalmar och AFC

6 okt 2019
Både hemmalaget och gästerna var i behov av poäng inför dagens match på Guldfågeln Arena. Någon trepoängare blev det inte, istället fick Kalmar FF och AFC Eskilstuna lämna planen med varsin pinne. Se höjdpunkterna från matchen här:

Sirius tog tung seger mot Helsingborg

5 okt 2019
Christer Gustafsson och Mohammed Saeid såg till att alla tre poäng stannade kvar på Studenternas – Alhaji Geros sena reduceringsmål hjälpte föga.

AIK höll undan hemma mot Örebro

5 okt 2019
Det satt långt inne, men till slut sprack Oscar Janssons målnolla. Henok Goitom satte både ledningsmålet och spikade slutresultatet 2–0 när AIK hemmaslog ÖSK.