Scoutrapporten GW#25

Det blir topplagsfokus nästan rakt igenom när scouten tar en koll på läget inför Gameweek 25. Spelschemat ser på förhand fördelaktigt ut och nu är det viktigt att toppspelarna levererar.

Kom ihåg att deadline är kl. 18.00 ikväll!

Målvakt: Lucas Hägg Johansson (KFF), 4,9Mkr, vald av 6,7%
Kalmar FF har släppt in mål i tolv raka matcher. Man kämpar hårt för att undvika platserna i botten och i veckan kan de ta ett viktigt steg mot säkrat kontrakt när GIF Sundsvall gästar. Och visst borde Hägg Johansson kunna spika igen?

Back: Lars Krogh Gerson (NOR), 6,7Mkr, vald av 16,5%
LKG har tagit tredje flest poäng av alla försvarare (femte flest av alla) i spelet, har bäst fantasyform och hans topplatsjagande Peking möter bottenlaget AFC Eskilstuna på hemmaplan. Poänggaranti. 

Back: Elliot Käck (DIF), 5,9Mkr, vald av 12,6%
Det är bara att välja och vraka från Djurgårdens backlinje. Ett insläppt mål mot GIF Sundsvall senast förstörde de stora defensiva poängen för Käck och hans backkollegor, men framåt turas man om att leverera...

Back: Aslak Witry (DIF), 5,5Mkr, vald av 35%
...Turas om ja. Mot HIF tog Käck nio poäng och Witry sju. När Käck inte levererade framåt mot Sundsvall tog den andra ytterbacken den rollen. Aslak Witry dunkade in både mål och assist och plockade tolv poäng, trots att laget släppte in mål. Förutom ytterbackarna finns ju både Danielson och Une Larsson som goda alternativ. Djurgården möter Falkenberg hemma och du ska ha minst två DIF-spelare i ditt försvar.

Back: Rasmus Bengtsson (MFF), 6,1Mkr, vald av 6,3%
Bengtsson vilades, tillsammans med fyra andra nyckelspelare, i bortasegern mot Elfsborg i söndags. Nu vankas skånederby och det mesta tyder på att Bengtsson då är tillbaka i backlinjen. En perfekt uppladdning inför nästa veckas tuffa Öresundsderby i Europa League.

Back: Karol Mets (AIK), 6,3Mkr, vald av 14,8%
I fjol var det bara kasta in AIK-försvarare i din elva och du var garanterad poäng. I år har det varit tuffare, men Mets har levererat. Han gjorde AIK:s mål i derbyförlusten mot Hammarby, en assist i matchen före och är enda AIK-back över 100 fantasypoäng. Formen är god och AIK vill tillbaka i vinnarspåret. Tuff match mot Blåvitt väntar, men Gnaget är starka på Nationalarenan.

Mittfältare: Muamer Tankovic (HAM), 9,5Mkr, vald av 51,5%
Över hälften av alla Fantasyspelare har Tankovic i sitt lag. Efter att han gjorde mål i sex raka matcher har det "bara" blivit ett på de senaste fyra för skytteligaledaren. Släpper det på konstgräset borta mot ett Sirius som är farligt nära kvalplats?

Mittfältare: Søren Rieks (MFF), 9,5Mkr, vald av 14,2%
Precis som för flera andra nyckelspelare förpassades Rieks till bänken i lagets senaste allsvenska match. Han kom in med en halvtimma kvar och såg till att det till slut blev tre poäng. Inga mål eller assist senast, men dansken är i fin form och kan definitivt vara den som avgör derbyt mot HIF.

Mittfältare: Sead Haksabanovic (NOR), 9,0Mkr, vald av 14%
Vi ger Haksabanovic en ny chans. Två assist mot Örebro senast och formen är fortsatt riktigt fin. AFC Eskilstuna kommer få svårt att stoppa honom.

Anfallare: Emir Kujovic (DIF), 9,6Mkr, vald av 3,5%
Ytterligare en spelare som är kvar sedan förra veckans scoutrapport. Men konstigt vore väl annat. Två assist och ett nytt mål mot Sundsvall och Kujovic verkar vara gubben i lådan som kan fixa ett efterlängtat SM-guld till Djurgården.

Anfallare: Markus Rosenberg (MFF), 10,5Mkr, vald av 11,4%
Malmö FF matchar på två fronter och måste rotera ordentligt mellan matcherna. I det senaste mötet med Elfsborg var Rosenberg inte med. Sannolikt spelar han derbyt mot Helsingborg och vilar mot AFC inför Öresundsderbyt mot FCK. Rosenbergs facit mot HIF? Fem segrar och en oavgjord på sex allsvenska matcher. Plus tre egna mål. 

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.