Scoutrapporten GW#26

Defensiva AIK-spelare och offensiva Hammarby-lirare. Allsvenskan Fantasy i ett nötskal, men också rekommendationerna inför omgång 26. Läs hela scoutrapporten här!

Kom ihåg att deadline för omgång 26 är idag kl. 14.00!

Målvakt: Oscar Linnér (AIK), 6,0Mkr, vald av 30,6%
AIK vinner sällan borta mot Elfsborg på 10-talet, men man har å andra sidan hållit nollan i tre raka möten med Borås-laget. Bra form på Gulsvart, men Svartgult går för guld och har en högre växel.

Back: Panajotis Dimitriadis (AIK), 5,4Mkr, vald av 6,3%
Med Karol Mets avstängd lär mångsidige Dimitriadis få en ny chans från start i Gnagets oftast väldigt säkra backlinje.

Back: Aslak Fonn Witry (DIF), 5,5Mkr, 35,8%
Bara fortsätter att leverera och imponera, som hela Djurgården. Bortamatch mot ett formsvagt Östersund talar för nya Witry-poäng.

Back: Eric Larsson (MFF), 6,5Mkr, vald av 10,1%
Vem litar man på i rotationskrig? Kanske är det Eric Larsson. Missat ett par matcher med skada men är nu tillbaka i MFF:s trupp till bortamötet med AFC. Beijmo föredrogs i senaste EL-matchen, och Malmö kommer ha mötet med FCK i tankarna vid uttagningen här.

Mittfältare: David Batanero (SUN), 8,2Mkr, vald av 4,2%
Två assist senast när Sundsvall vann för första gången sedan april. Batanero är normalt en av Allsvenskans bästa mittfältare med sin avgörande passningsfot. Kan bli tungan på vågen när Giffarna möter Sirius.

Mittfältare: Darijan Bojanic (HAM), 7,2Mkr, vald av 11,9%
Har hamnat i rampljuset den sista tiden, med all rätt. Assistpoäng tre matcher i rad, levererar både från fasta och i öppet spel. Given när ligans offensivt bästa lag tar emot ÖSK.

Mittfältare: Muamer Tankovic (HAM), 9,5Mkr, vald av 51,8%
Det blir fånigt att prata om formsvackor när det kommer till Muamer Tankovic, men det har varit ett par matcher senaste tiden då han gått mål- och assist-lös. Men nätade senast mot Sirius och lär bli viktig mot Örebro.

Mittfältare: Jonathan Ring (DIF), 8,0Mkr, 17,3%
Serieledarnas poängbästa mittfältare så här långt. Ligger ofta bakom chanser och visade fin näsa för mål med två kassar för två omgångar sedan.

Anfallare: Alhaji Gero (HIF), 6,0Mkr, vald av 2,0%
Tydlig centralfigur på topp i Olof Mellbergs nya Helsingborg. Fick inte mycket uträttat borta mot Malmö, men innan det imponerade han mot AFC. Nu väntar Kalmar på hemmaplan.

Anfallare: Nikola Djurdjic (HAM), 10,4Mkr, vald av 17,4%
Mållös i sex raka matcher. Men Nikola Djurdjic är alltid bra för Hammarby. Nu är det dags att det kommer lite mål och assist också.

Anfallare: Paulinho (BKH), 11,9Mkr, vald av 17,7%
Paulinho missade vårderbyt mot Blåvitt, och fick inleda på bänken i senaste hemmaförlusten mot Elfsborg. Brassen lär vara taggad till tusen på Gamla Ullevi, mot ett IFK med potentiellt stora skade- och avstängningsproblem.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.