Scoutrapporten GW#27

Det finns många vägar att gå i gameweek 27. Men framför allt lutar det åt AIK. Här är scoutrapporten!

Kom ihåg att deadline är kl. 12.30 på lördag!

Målvakt: Oscar Linnér (AIK), 6,0Mkr, vald av 30,7%
Är det guld-läge för AIK? Laget har ett på pappret överkomligt spelschema under slutspurten. Oscar Linnér lär sikta på en ny hållen nolla hemma mot Örebro i alla fall.

Back: Karol Mets (AIK), 6,3Mkr, vald av 14,6%
Mittbacken Mets var avstängd för Gnaget senast, men lär vara tillbaka i startelvan nu mot ÖSK.

Back: Adam Andersson (BKH), 6,5Mkr, vald av 18,6%
Ytterbacken har varit en stadig offensiv poängplockare efter petningen under senvåren. Häcken höll en efterlängtad nolla i derbyt mot Blåvitt senast och lär hoppas på en ny hemma mot Östersund.

Back: Simon Strand (IFE), 4,9Mkr, vald av 2,9%
Med bara en förlust på de sju senaste matcherna får Elfsborg sägas ha en fin sista tredjedel av säsongen. Den kan mycket väl fortsätta hemma mot Falkenberg. Simon Strand är stabil i backlinjen.

Mittfältare: Max Svensson (HIF), 6,7Mkr, vald av 5,3%
Ser som väntat vass ut under Olof Mellbergs ledning. Senast kom två mål i hemmasegern mot Kalmar, nu väntar bortamatch mot Sirius, som släppt in 29 mål på 13 hemmamatcher.

Mittfältare: Ahmed Yasin (BKH), 8,5Mkr, vald av 7,3%
Offensive Yasin har spelat mycket för Häcken i år men poängutdelningen har inte alltid varit hög. Han får dock ofta sina 90 minuter och ligger bakom mycket i chansväg. Kan ta fart mot Östersund.

Mittfältare: Sead Haksabanovic (NOR), 9,2Mkr, vald av 16,7%
Formtoppen sitter som den ska för Sead Haksabanovic, som imponerat stort under de senaste månaderna. Peking gästar ett Sundsvall på uppgående, men Haksabanovic kan ställa till med problem ändå.

Mittfältare: Hosam Aiesh (GBG), 9,2Mkr, vald av 3,3%
Det tog ett litet tag för Aiesh att hitta sin roll i IFK Göteborg efter flytten från ÖFK, men nu är han igång. Näst intill ostoppbar på högerkanten och kan liksom Haksabanovic leverera när som helst. Blåvitt gästar formstarka MFF, som dock kommer från tuff EL-match från FC Köpenhamn i torsdags.

Anfallare: Tarik Elyounoussi (AIK), 8,9Mkr, vald av 12,3%
Förra veckan var det Hammarbys Nikola Djurdjic – är det AIK:s Tarik Elyounoussis tur att hitta tillbaka till målformen nu när Gnaget tar emot ÖSK? Det tror vi.

Anfallare: Jesper Karlsson (IFE), 6,3Mkr, vald av 9,2%
Målet borta mot Häcken för två omgångar sedan var turligt, men det lär inte ha gjort mindre för självförtroendet, direkt. Gjort en fin andra halva av säsongen och kan bygga vidare på den hemma mot Falkenberg.

Anfallare: Nils Fröling (KFF), 5,8Mkr, vald av 7,7%
Kalmar åkte på en tung förlust hemma mot GIF Sundsvall senast. Chans till omedelbar revansch då AFC Eskilstuna kommer på besök. Nils Fröling har visat sin höga potential under hösten, slår han till igen på söndag?

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Bergmark gör morfar stolt i Örebro SK

31 mar 2020
Han gjorde entré i Örebro SK:s A-trupp så sent som i somras, men hann ändå med att figurera i Allsvenskan vid sju tillfällen under säsongen 2019. Men så har också 18-årige Niclas Bergmark lite att brås på – morfar är ju en viss Orvar Bergmark. – Det är lite synd att han inte får vara med och uppleva min karriär, säger mittfältaren till Unicoach.se.

Rydström: "Kan verkligen kolla på effekten av det vi gjort hittills"

30 mar 2020
När den allsvenska premiären sköts upp på obestämd framtid öppnades en sällsynt chans upp för tränarna i de 16 lagen. När ledighet i vanliga fall innebär förberedelser inför en ny säsong, övergångar och lagbyggen finns nu möjligheten att tänka lite friare. Vi tog ett snack med Henrik Rydström, huvudtränare i IK Sirius, som idag drar igång träningen efter elva dagars ledighet.

Lista: Övergångar vintern 2020

26 mar 2020
Övergångsfönstret är öppet till 31 mars – här är en sammanställning över de allsvenska klubbarnas värvningar och spelartapp i vinter.

Lönereducering och permitteringar i elitklubbar

24 mar 2020
IF Elfsborg och AIK meddelade under måndagskvällen om lönereduceringar bland spelarna respektive korttidspermitteringar. Detta som en följd av coronavirusets utspridning och den uppskjutna säsongsstarten.

Matilda Lundblad: "Alla i klubben kommer närmre varandra"

22 mar 2020
Som medicinsk ansvarig för IF Elfsborg är det hektiska tider för Matilda Lundblad. Med en allsvensk säsongsstart som skjutits på framtiden tror hon det blir viktigt att försöka hitta en tävlingsnerv för sina spelare.

Seriestart skjuts på framtiden

19 mar 2020
Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni.

SEF-klubbarna enas om att verka för att ligastarten flyttas till juni

18 mar 2020
De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa.

”Fotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge”

18 mar 2020
Sveriges ledande Nationalekonom, Ingvar Nilsson, berättar om framtagandet av rapporten Fotbollsplanen mitt i byn och om slutsatserna av elitklubbarnas samhällsengagemang. – En väldigt tydlig slutsats är att det fotbollen gör i form av samhällsengagemang är oerhört omfattande. Det är mångfacetterat, det är på riktigt och det är inget spel för gallerierna, säger Ingvar Nilsson till Svensk Elitfotboll.

Paulos Abraham till AIK

17 mar 2020
Den 17-åriga anfallaren lämnar BP och ansluter direkt till AIK. Kontraktet är skrivet till och med den 31 december 2023.

Israelsson vänder hem till Kalmar FF

17 mar 2020
Mittfältaren Erik Israelsson lämnade Kalmar FF 2013. Till sommaren återvänder han efter att de senaste åren tillhört Vålerenga i Norge.

Extrainsatt klubbchefsmöte genomfört

16 mar 2020
Under måndagen genomfördes ett extrainsatt klubbchefsmöte via video där samtliga 32 klubbar deltog.

BoIS-förlust mot Ljungskile

14 mar 2020
I en av få matcher som spelas i helgen åkte Varbergs BoIS på en förlust mot Superettanlaget Ljungskile SK.