Scoutrapporten GW#28

Landslagsuppehållet är äntligen över och Allsvenskan är tillbaka. Bara tre matcher återstår, men det finns fortfarande gott om poäng att plocka i Fantasy. Här kommer tipsen inför omgång 28:

DEADLINE FREDAG 18.00! 

Målvakt: Tim Rönning (IFE), 4,1Mkr, vald av 2,1%
Billig, vald av få och visade storform innan landslagsuppehållet. Mot Örebro finns goda chanser till ny hållen nolla. 

Back: Karol Mets (AIK), 6,3Mkr, vald av 15,1%
Flera spelare i AIK är osäkra på spel, men inte Karol Mets. Mittbacken blir viktig i AIK:s fortsatta jakt på toppen. 

Back: Marcus Danielsson (DIF), 6,2Mkr, vald av 34,6% 
Kommer med maxat självförtroende efter att ha gjort mål i landslagsdebuten. Mot IFK Göteborg kan det bli jämnt – och Danielsson är ett ständigt hot på fasta situationer. 

Back: Rasmus Lauritsen (NOR), 5,5Mkr, vald av 14,2% 
IFK Norrköping är otroligt stabila på hemmaplan och nu finns det goda möjligheter till ännu en nolla när Kalmar FF kommer på besök. 

Mittfältare: Jake Larsson (ÖSK), 5,8Mkr, vald av 17,1% 
Tvåmålsskytt i U21-landslaget, och bör kunna skapa en hel del framåt hemma mot IF Elfsborg. 

Sebastian Larsson (AIK), 9,1MKR, vald av 12,2%
En stabil Fantasy-spelare som på de senaste trematcherna levererat ett mål och två assist. Kan bli fina poäng mot Falkenberg. 

Mittfältare: Sead Haksabanovic (NOR), 9,2Mkr, vald av 16,7%
Hemma mot Kalmar FF är Haksabanovic ett måste. Kaptensval! 

Mittfältare: Hosam Aiesh (GBG), 9,2Mkr, vald av 3,7% 
Har kommit igång i IFK Göteborg efter flytten från Östersund. Tuff match väntar mot Djurgården, men Aiesh kommer vara involverad i det mesta framåt. 

Anfallare: Kolbeinn Sigthorsson (AIK), 8,9Mkr, vald av 1,6%  
Ägs endast av 1,6% och kommer att vara given i startelvan under de tre sista matcherna. Visade dessutom fin form i landslaget under uppehållet. 

Anfallare: Nikola Djurdjic (HAM), 10,4Mkr, vald av 18% 
Svår match mot Malmö FF men Hammarby är otroligt vassa offensivt – framför allt på hemmaplan. Tankovic saknas, så Djurdjic behöver ta ett ännu större ansvar om det ska bli tre poäng. 

Anfallare: Simon Skrabb (NOR), 8,1Mkr, vald av 5,9% 
Hamnar ofta i skuggan, men Simon Skrabb har stått för en fin höst i ett formstarkt Norrköping. Bra chans till poäng mot Kalmar! 

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Bergmark gör morfar stolt i Örebro SK

31 mar 2020
Han gjorde entré i Örebro SK:s A-trupp så sent som i somras, men hann ändå med att figurera i Allsvenskan vid sju tillfällen under säsongen 2019. Men så har också 18-årige Niclas Bergmark lite att brås på – morfar är ju en viss Orvar Bergmark. – Det är lite synd att han inte får vara med och uppleva min karriär, säger mittfältaren till Unicoach.se.

Rydström: "Kan verkligen kolla på effekten av det vi gjort hittills"

30 mar 2020
När den allsvenska premiären sköts upp på obestämd framtid öppnades en sällsynt chans upp för tränarna i de 16 lagen. När ledighet i vanliga fall innebär förberedelser inför en ny säsong, övergångar och lagbyggen finns nu möjligheten att tänka lite friare. Vi tog ett snack med Henrik Rydström, huvudtränare i IK Sirius, som idag drar igång träningen efter elva dagars ledighet.

Lista: Övergångar vintern 2020

26 mar 2020
Övergångsfönstret är öppet till 31 mars – här är en sammanställning över de allsvenska klubbarnas värvningar och spelartapp i vinter.

Lönereducering och permitteringar i elitklubbar

24 mar 2020
IF Elfsborg och AIK meddelade under måndagskvällen om lönereduceringar bland spelarna respektive korttidspermitteringar. Detta som en följd av coronavirusets utspridning och den uppskjutna säsongsstarten.

Matilda Lundblad: "Alla i klubben kommer närmre varandra"

22 mar 2020
Som medicinsk ansvarig för IF Elfsborg är det hektiska tider för Matilda Lundblad. Med en allsvensk säsongsstart som skjutits på framtiden tror hon det blir viktigt att försöka hitta en tävlingsnerv för sina spelare.

Seriestart skjuts på framtiden

19 mar 2020
Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni.

SEF-klubbarna enas om att verka för att ligastarten flyttas till juni

18 mar 2020
De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa.

”Fotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge”

18 mar 2020
Sveriges ledande Nationalekonom, Ingvar Nilsson, berättar om framtagandet av rapporten Fotbollsplanen mitt i byn och om slutsatserna av elitklubbarnas samhällsengagemang. – En väldigt tydlig slutsats är att det fotbollen gör i form av samhällsengagemang är oerhört omfattande. Det är mångfacetterat, det är på riktigt och det är inget spel för gallerierna, säger Ingvar Nilsson till Svensk Elitfotboll.

Paulos Abraham till AIK

17 mar 2020
Den 17-åriga anfallaren lämnar BP och ansluter direkt till AIK. Kontraktet är skrivet till och med den 31 december 2023.

Israelsson vänder hem till Kalmar FF

17 mar 2020
Mittfältaren Erik Israelsson lämnade Kalmar FF 2013. Till sommaren återvänder han efter att de senaste åren tillhört Vålerenga i Norge.

Extrainsatt klubbchefsmöte genomfört

16 mar 2020
Under måndagen genomfördes ett extrainsatt klubbchefsmöte via video där samtliga 32 klubbar deltog.

BoIS-förlust mot Ljungskile

14 mar 2020
I en av få matcher som spelas i helgen åkte Varbergs BoIS på en förlust mot Superettanlaget Ljungskile SK.