Scoutrapporten GW#5

Vi har årets första veckoomgång framför oss! Med bara en dags uppehåll från det att gameweek 4 slutade och omgång 5 börjar så måste man ta trupprotation i beaktande. Jämna möten på förhand gör inte heller valen lättare, men här är vad scoutrapporten tror kan bli lyckträffar i den kommande omgången.

Kom ihåg att deadline är kl. 18.00 ikväll!

Målvakt: Oscar Linnér (AIK), 6,0Mkr, vald av 32,8%
Häcken snackade mycket om hur man skulle vara vassa mot topplagen inför säsongen. Men vi har inte sett mycket av det hittills. AIK borde kunna nolla gästerna från Hisingen, speciellt som Paulinho inte väntas komma till spel.

Back: Marcus Danielsson (DIF), 5,5Mkr, vald av 20,7%
Djurgården dras med skadeproblem i backlinjen, men det hindrade inte laget från att göra en solid defensiv insats borta mot Häcken senast. Nu möter man IFK Norrköping på hemmaplan, och gästerna saknar båda anfallarna Totte Nyman (skadad) och Jordan Larsson (avstängd).

Back: Adam Eriksson (HIF), 5,0Mkr, vald av 4,0%
Efter tre starka insatser åstadkom Helsingborg ett riktigt bottennapp borta mot IFK Göteborg senast. Chans till snabb revansch hemma mot GIF Sundsvall, som börjat skakigt och förmodligen saknar anfallsstjärnan Linus Hallenius.

Back: Karol Mets (AIK), 6,1Mkr, vald av 8,1%
Estländske landslagsspelaren Karol Mets ökar i popularitet, men är fortfarande bara vald av 8,1% av Fantasy-lagen. Får haka på hållen nolla-tåget den här omgången.

Mittfältare: Jonathan Levi (IFE), 7,9Mkr, vald av 6,5%
Jonathan Levi har börjat få utdelning. Mål i två raka matcher, varav det senast mot Östersund var en riktig klassaktion, vittnar om att formen är stekhet när Elfsborg tar emot Örebro ikväll.

Mittfältare: Christoffer Carlsson (FFF), 6,5Mkr, vald av 1,1%
Även Falkenbergs Christoffer Carlsson nätade i den senaste omgången. Den outtröttlige mittfältaren med näsa för både mål och assist ser dessutom ut att vara förste straffskytt i laget. Falkenberg lär se Sirius hemma som en match där man kan plocka en nödvändig trepoängare.

Mittfältare: Rasmus Elm (KFF), 7,5Mkr, vald av 7,2%
Kalmars mittfältsmaestro Rasmus Elm fick en assist på en hörna i segern senast mot Sundsvall. Hans leverans på fasta situationer kan bli viktig när KFF möter ett IFK Göteborg som gillar att försvara djupt.

Mittfältare: Mohammed Saeid (IKS), 6,1Mkr, vald av 5,2%
Sirius kommer från två uddamålsförluster mot två topplag. Offensive Mohammed Saeid, som glänste när Uppsala-laget besegrade AFC i omgång 2, kan vara tillbaka i poängprotokollet borta mot mer överkomliga Falkenberg.

Anfallare: Carlos Strandberg (ÖSK), 9,0Mkr, vald av 1,9%
Den perfekta spelaren för det här Örebro-laget. När man vill vara organiserade på bortaplan finns Carlos Strandberg där som ett enmansanfall med sin bollbehandling, målkänsla och fysik. Kan mycket väl hota Elfsborg borta.

Anfallare: Lasse Vibe (GBG), 8,5Mkr, vald av 2,3%
Pallar han två matcher i rad? Med tanke på att han byttes ut i andra halvlek senast; kanske. Lasse Vibe nätade i första starten för Blåvitt och ger laget ett tydligt djupledshot som inte fanns där innan. Lär kunna fungera utmärkt borta mot Kalmar.

Anfallare: Pawel Cibicki (IFE), 8,5Mkr, vald av 12,3%
Har liksom övriga Elfsborg imponerat på hemmaplan hittills. Anfallslånet har utöver sin målfarlighet även bidragit med flera vassa framspelningar hittills, även om ingen lett till någon assist än.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.