Scoutrapporten GW#7

Efter en knapp veckas funderande drar det nu ihop sig till ny omgång i Allsvenskan Fantasy. Scoutrapporten tror att AIK studsar tillbaka, och att en slumrande poängmaskin vaknat till liv.

Kom ihåg att deadline är kl. 12.30 idag!

Målvakt: Oscar Linnér (AIK), 6,0Mkr, vald av 33,0%
Gjorde kanske sin sämsta match i AIK-tröjan senast mot IFK Göteborg. Men Oscar Linnér har ett välkänt starkt psyke och kommer vilja revanschera sig med en hållen nolla direkt hemma mot AFC.

Back: Per Karlsson (AIK), 6,6Mkr, vald av 26,5%
Kommande motståndaren AFC lär använda en eller två av sina storväxta anfallare mot AIK, och Per Karlsson frodas i den typen av dueller. Defensiva bonuspoäng på g.

Back: Rasmus Bengtsson (MFF), 6,2Mkr, vald av 11,9%
Falkenberg har hotat framåt i de flesta matcherna hittills – deras problem har snarare varit att man släppt in för mycket mål. Ett lag som bör kunna hålla tätt mot nykomlingen FFF är dock Malmö, där Rasmus Bengtsson är härförare i backlinjen.

Back: Fidan Aliti (KFF), 5,1Mkr, vald av 5,0%
Kalmar tar emot ett Östersund som förvisso vann sin senaste bortamatch, men som bara gjort ett mål på tre bortamatcher i år. Ett ypperligt läge för KFF att hålla första nollan för säsongen, något givne mittbacken Fidan Aliti kan profitera på.

Mittfältare: Sebastian Larsson (AIK), 8,9Mkr, vald av 7,4%
Avstängd senast i förlusten mot Blåvitt, men lär vara tillbaka i startelvan för Gnaget nu. Det är svårt att veta vilka anfallare som kommer spela hos AIK, men Larssons leveranser kan man stadigt räkna med.

Mittfältare: Alhassan Yusuf (GBG), 4,5Mkr, vald av 3,2%
Kanske inte en klockren rekommendation just inför Sirius borta, men Alhassan ”Hasse” Yusuf har på kort tid klivit fram som en ny sensation i IFK Göteborg. Kan spela på flera positioner och tar ofta rätt beslut trots ung ålder. Ser ut som en av de bästa billiga spelarna i Fantasy.

Mittfältare: Ahmed Yasin (BKH), 8,5Mkr, vald av 13,0%
Vanligtvis ordinarie i Häcken den här säsongen, men fick hoppa in senast. Blev då matchavgörande med sina två assist, och lär vara ett givet offensivt hot när man nu ställs mot Hammarby.

Mittfältare: Jonathan Levi (IFE), 8,1Mkr, vald av 9,7%
I Fantasy är det värt att ha spelare i laget som ofta gör 90 minuter. Det har det bara blivit två gånger för Levi i år, men när han är på planen så är han farlig. Två mål och två assist på de fyra senaste matcherna, fortsätter det mot IFK Norrköping?

Anfallare: Giorgi Kharaishvili (GBG), 8,3Mkr, vald av 3,3%
Har gått ned i pris sedan starten av spelet, med all rätt. Men levererade ordentligt i 3-0-segern mot AIK, och om Kharaishvili kommit igång så är han en av seriens säkraste poängmaskiner. Hade dessutom en strålande match borta mot just Sirius förra året.

Anfallare: Pawel Cibicki (IFE), 8,6Mkr, vald av 16,7%
Kanske allsvenskans allra hetaste spelare just nu? Pawel Cibicki satte ett drömmål som osade både klass och självförtroende borta mot Sirius i den senaste omgången – ett av tre mål på de två senaste matcherna, där han dessutom hunnit med en assist. 

Anfallare: Mohamed Buya Turay (DIF), 9,7Mkr, vald av 23,5%
Mohamed Buya Turay har inlett sejouren i Djurgården med fyra mål på sex matcher. Mot ett rutinerat men lite långsamt Helsingborg kan det mycket väl ringa igen.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.