Scoutrapporten GW#8

Ny omgång stundar! Scoutrapporten kommer med elva tips, inklusive offensiva Hammarby-spelare och ett par defensiva KFF:are. Håll tillgodo!

Kom ihåg att deadline för omgång 8 är 18.00 ikväll!

Målvakt: Lucas Hägg Johansson (KFF), 5,0Mkr, vald av 6,1%
Kalmar släppte in mål efter två minuter senast mot Östersund. Nu väntar ny hemmamatch mot Helsingborg, som haft det tungrott på bortaplan hittills. Lucas Hägg Johansson kan vara värd en chans mellan stolparna här.

Back: Viktor Elm (KFF), 5,9Mkr, vald av 7,4%
Så, vilken Kalmar-back ska man ha då? Fidan Aliti gjorde mål i förra omgången, men noterades knappt för en enda defensiv aktion i spelet. Då är Viktor Elm ett säkrare kort om man vill försöka fixa bonuspoäng.

Back: Kadir Hodzic (AFC), 4,6Mkr, vald av 7,9%
Om AFC Eskilstuna ska börja hitta tillbaka till sin stabila defensiv är hemmamötet med Falkenberg en bra start. Kadir Hodzic är den mer aktive av de två ytterbackarna, både offensivt och defensivt.

Back: Jacob Ericsson (FFF), 4,5Mkr, vald av 1,7%
Men scoutrapporten ska låta er själva bestämma här. Tror ni mer på Falkenberg borta mot AFC så är Jacob Ericsson ett spännande val. Vänsterbacken är en av de offensivt mest potenta i Allsvenskan hittills den här säsongen i ett inläggsstarkt lag.

Mittfältare: Muamer Tankovic (HAM), 8,8Mkr, vald av 31,2%
Hammarby har börjat vinna, Muamer Tankovic är inne i kreativ storform och nu ställs man mot ett Sirius som släppt in åtta mål på de två senaste matcherna. Tankovics är vald av många, men han är det av en anledning.

Mittfältare: Adi Nalic (AFC), 6,1Mkr, vald av 33,2%
Malmö-lånet Adi Nalic var rejält i ropet under säsongsstarten. Efter några tystare matcher slog han till med en assist mot AIK senast och nu väntar nykomlingskollegan Falkenberg på hemmaplan. Nalic ligger fortfarande bakom det mesta i anfallsväg för AFC.

Mittfältare: Gudmundur Thorarinsson (NOR), 8,5Mkr, vald av 11,7%
IFK Norrköpings vänsterbreddare missade senaste matchen med skada men är tillbaka till mötet med IFK Göteborg. Go to-valet när det kommer till Peking-mittfältare då han levererar en strid ström av inlägg och farliga framspelningar.

Mittfältare: Arnór Ingvi Traustason (MFF), 8,8Mkr, vald av 18,7%
Inte den med bäst underliggande siffror i Malmö, men ser ut att vara mest prisvärd. Tuff kommande motståndare i Elfsborg, men i ett starkt MFF som lär rotera framöver är Traustason en av de mest givna offensiva lirarna till helgen.

Anfallare: Vidar Örn Kjartansson (HAM), 10,0Mkr, vald av 9,2%
Hammarbys isländske storvärvning till anfallet har hittat formen. Mål eller assist i fyra av de fem senaste matcherna är helt i linje med vad de flesta förväntade sig. Dyr men vass, och inte vald av allt för många.

Anfallare: Jordan Larsson (NOR), 7,1Mkr, vald av 14,9%
Fortfarande en av de billigare anfallarna med högst potential, och ändå inte vald av så många. Kommande motståndarna IFK Göteborg går riktigt bra nu, men läcker bakåt på bortaplan.

Anfallare: Patrik Karlsson-Lagemyr (GBG) 6,6Mkr, vald av 4,1%
Två mål och tre assist på de två senaste matcherna har det blivit för ”Paka” i en mer renodlad anfallsroll. Den lille härföraren i ett offensivt sprudlande IFK Göteborg. Vald av ofattbart låga 4,1% av Fantasy-tränarna.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.