Scoutrapporten GW#24

Får Olof Mellberg fart på Helsingborgs kantspel? Åt det säkrare hållet ser IFK Norrköping och Djurgården bra ut inför gameweek 24. Spana in hela scoutrapporten här!

Kom ihåg att deadline är kl. 18.00 ikväll!

Målvakt: Isak Pettersson (NOR), 6,0Mkr, vald av 14,8%
Det insläppte målet i förlusten borta mot Malmö senast kom efter sex raka hållna nollor. Peking möter bortastarka Örebro på hemmaplan, men ÖSK har tappat målhoten Carlos Strandberg och Filip Rogic.

Back: Lars Krogh Gerson (NOR), 6,6Mkr, vald av 15,3%
Kan dyka upp lite var som helst på planen, kan ta straffar och är ofta inblandad när det kommer till att böka framför mål på fasta situationer. Lars Krogh Gerson är en av spelets bästa backar.

Back: Elliot Käck (DIF), 5,8Mkr, vald av 12,3%
Backen med allra flest nyckelpassningar. Även om inte alla inlägg leder till assist så leder flera inlägg till offensiva bonuspoäng. Och så håller ju Djurgården en himla massa nollor. Ny segerchans borta mot GIF Sundsvall.

Back: Aslak Witry (DIF), 5,4Mkr, vald av 34,1%
Ta två Djurgården-backar. Eller tre. Men utöver Käck så sticker andra ytterbacken, Aslak Witry, verkligen ut. Av de tre DIF-spelare som ligger i försvarstoppen tar Witry allra flest poäng per match (eller rättare sagt; per 90 spelade minuter).

Back: Jacob Ericsson (FFF), 4,7Mkr, vald av 8,6%
Backen med näst flest nyckelpassningar. Det gäller dock att välja sina Falkenberg-tillfällen, men hemma mot Östersund har man ett gyllene läge att hålla femte hemmanollan för säsongen och täta till bottenstriden i Allsvenskan.

Back: Adam Eriksson (HIF), 5,0Mkr, vald av 2,3%
Olof Mellberg-hajpen sitter som den ska. När den gamle landslagskaptenen basade i BP lade man stor vikt vid kantspelet, och om första matchen mot Djurgården är något att gå efter så kommer det vara likadant i HIF. Offensive vänsterbacken Adam Eriksson borde passa perfekt. Superviktigt möte med AFC väntar.

Mittfältare: Max Svensson (HIF), 6,5Mkr, vald av 3,9%
Mellberg och kantspel, ja. Max Svensson gör redan en solid allsvensk säsong och kan bli en offensiv nyckelspelare för HIF nu.

Mittfältare: Hosam Aiesh (GBG), 9,2Mkr, vald av 3,8%
Missade Blåvitts storförlust mot Bajen med sjukdom. Visade innan det upp dunderform med 19 poäng på två matcher (ett mål och två assist). Kan få ännu större utrymme med sitt bolldrivande när Kharaishvili saknas med avstängning.

Mittfältare: Sead Haksabanovic (NOR), 8,9Mkr, vald av 12,2%
En av Allsvenskan Fantasys hetaste spelare innan Pekings förlust mot Malmö senast. Chans till revansch för laget och målfarlige Sead Haksabanovic nu mot Örebro.

Anfallare: Emir Kujovic (DIF), 9,5Mkr, vald av 2,1%
Det är något välbekant över en Emir Kujovic som frälser den otippad serieledaren. Två mål senast mot Helsingborg, och när Mohamed Buya Turay är avstängd borde Kujovic få chansen att leda Djurgårdens anfallslinje mot Giffarna.

Anfallare: Marcus Antonsson (MFF), 10,5Mkr, vald av 10,7%
Inhopp i förlusten mot Kiev, svag individuell form i ligaspelet. Men när Malmö går för SM-guld samtidigt som man parallellspelar i Europa League borde Marcus Antonsson kunna återuppliva fjolårsformen. Dyr men erbjuder möjlighet att sticka ut.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.