Scoutrapporten GW#4

Några Sundsvall-spelare, ett gäng Peking-gubbar och offensiva Hammarby-karameller samsas i det påskägg som är scoutrapporten inför gameweek 4.

Kom ihåg att deadline för omgång 4 är imorgon fredag kl. 12.30!

Målvakt: William Eskelinen (SUN), 5,5Mkr
GIF Sundsvall har släppt in sex mål på de inledande tre omgångarna, men motståndet har varit tufft. Det finns en chans att det blir lättare när Kalmar kommer på besök i helgen.

Back: Pa Konate (SUN), 5,9Mkr
Nye vänsterbacken Pa Konate stod för en assist i sin första match senast, i vad som ändå blev en 3-1-förlust borta mot Elfsborg. Fortsätter den individuella succén i den förväntade hemmadebuten?

Back: Simon Sandberg (HAM), 5,1Mkr
Hammarby jagar sin första seger för säsongen hemma mot nykomlingen AFC. Högerbacken Simon Sandberg har sett fin ut offensivt hittills och lär ha många hungriga medspelare att sikta på.

Back: Ian Smith (NOR), 6,0Mkr
Det har inte varit någon pang-start på säsongen för varken Ian Smith eller IFK Norrköping. Kommande motståndaren Falkenberg stack upp rejält mot Östersund senast, men i jakten på Pekings första trepoängare i år lär Smith ligga bra till för Fantasy-poäng.

Mittfältare: Gudmundur Thorarinsson (NOR), 8,5Mkr
Vänsterspringaren Thorarinsson lider inte av samma defensiva fallgropar som Smith gör. Offensivt är det han som ofta skapar chanserna för de andra, och mot FFF väntas IFK kreera en hel del.

Mittfältare: Muamer Tankovic (HAM), 8,6Mkr
Nätade i premiären, men har varit tystare efter det. Läge att kliva fram igen när Hammarby jagar en seger hemma mot AFC Eskilstuna.

Mittfältare: Sebastian Ohlsson (GBG), 6,5Mkr
Det är högerkanten som gäller för IFK Göteborg. Sebastian Ohlsson har hittills bidragit med ett mål och en assist i Allsvenskan i år. Kan det komma mer mot Helsingborg?

Mittfältare: Mamudo Moro (HIF), 6,1Mkr
Efter tre starka insatser i rad är det dags att ta en rejäl titt på Helsingborg-spelare. Mamudo Moro, till synes given i HIF, var notorisk målskytt på bortre stolpen i Superettan ifjol, och har hittills svarat för ett mål och en assist i Allsvenskan 2019.

Anfallare: Linus Hallenius (SUN), 10,6Mkr
Giffarnas fanbärare gick mållös från förlusten mot Elfsborg i omgång 3, men lär se större chanser till att hitta tillbaka till målprotokollet mot KFF.

Anfallare: Vidar Örn Kjartansson (HAM), 10,0Mkr
Första målet för Hammarbys förväntade målspruta kom senast mot Helsingborg. Har ett extremt högt målsnitt i sig – börjar det redan komma fram?

Anfallare: Jordan Larsson (NOR), 7,1Mkr
Efter en tung fjolårssäsong har 2019 börjat mycket bättre för Jordan Larsson. Anfallaren har nätat borta mot Helsingborg och Kalmar. Första hemmamålet ligger på lut mot Falkenberg i påsk.

Ta mig till Allsvenskan Fantasy!

Spelordningen för omgång 4-6 fastställd

5 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettan har inte kunnat fastställas i sin helhet för att FIFA och UEFA ännu inte presenterat den internationella kalendern för hösten 2020. Det som kan fastställas i denna fasen är omgångarna 4-6 av de båda ligorna.

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

4 jun 2020
Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Akademin "en stolthet för Falkenberg"

3 jun 2020
"Lilla" Falkenbergs FF är inne på sitt 18:e raka år som medlem i den svenska elitfotbollsfamiljen. Och klubben har också fått det erkännande man förtjänar. – Många andra klubbar i Sverige ser med respekt på oss för det vi lyckats göra med små medel, konstaterar sport- och akademichefen Håkan Nilsson för unicoach.se.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

2 jun 2020
Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Noring till Falkenberg

25 maj 2020
Målvakten Viktor Norings har skrivit på ett kontrakt med Falkenbergs FF som sträcker sig säsongen ut.

Tiotalets allsvenska assistkungar

24 maj 2020
Darijan Bojanic spelade fram till flest antal mål i Allsvenskan 2019. Har du koll på vilka andra spelare som vunnit assistligan på tiotalet? Här är hela listan.

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

21 maj 2020
IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.