Andra raka segern för Peking

IFK Norrköping verkar ha kommit igång ordentligt. Idag besegrades Örebro SK med 3-0 på bortaplan. Samtidigt avgjorde Varbergs BoIS sent i Östersund och Halmstads BK och IFK Göteborg delade på poängen. I söndagens sena match vann AIK med 1-0 mot Elfsborg.

Halmstads BK – IFK Göteborg 1–1
I en första halvlek där bollen flög fram och tillbaka mellan lagens försvar drog HBK fördel av spelbilden. En långboll från Malkolm Nilsson Säfqvist nådde till Markus Antonsson som löpte sig fri och satte ledningsmålet.

Fem minuter in i den andra kvitterade Tobias Sana med ett placerat distansskott.

Örebro SK – IFK Norrköping 0–3
Gästerna inledde bäst och skapade flera fina chanser i den första halvleken, men det dröjde till tilläggstiden innan man fick hål på ÖSK-målvakten Bobby Allain. En frispark nickades in i banan av Abdulrazak och hamnade hos Samuel Adegbenro som satte 1-0.

Efter en dryg timmes spel satte Carl Björk 2-0-målet för gästerna och två minuter senare kom också trean när Adegbenro gjorde sitt andra för dagen.

Östersunds FK – Varbergs BoIS 1–2
I den senaste omgången kvitterad Ronald Mugiibi sent och ordnade en poäng för ÖFK borta mot Malmö FF. Idag gav han sitt lag ledningen när han ånyo nickade in en hörna.

Varberg kom dock tillbaka och innan paus kvitterade Ryan Moon för hallänningarna. På tilläggstid i den andra halvleken skallade Oliver Stanisic in sitt andra mål för säsongen och löste årets första seger för Varberg.

AIK – IF Elfsborg 1–0
Hemmalaget hade de bästa chanserna i den första halvleken, men TIm Rönning bjöd på ett par svettiga räddningar i Elfsborgsmålet och såg till att det stod 0-0 i paus.

I den andra halvleken fick AIK straff efter två minuter och i sin 100:e match i den svarta tröjan var Sebastian Larsson stensäker från elva meter.

Målet blev matchens enda och en utbytt och lårlindad Larsson kunde fira med sina lagkamrater.