Andra raka segern för Sirius

Christian Kouakou och Marcus Mathisen blev matchhjältarna för IK Sirius när man besegrade BK Häcken med 2–1 på bortaplan.

IK Sirius inledde säsongen med ett kryss borta mot IFK Norrköping, och efter en 1–0-seger hemma mot Halmstads BK tog man under lördagen sin andra raka trepoängare i Allsvenskan borta mot BK Häcken.

Nahom Girmai Netabay direktpassning i djupled gav Christian Kouakou ett friläge för gästerna i den elfte minuten. Nyförvärvet Kouakou var kylig och rullade säkert in 1–0 för Blåsvart, för dagen i helvitt.

I den andra halvleken klev Marcus Mathisen fram och placerade in ett långskott fram till 2–0 i matchminut 52, men det blev spänning på slutet efter att Alexander Jeremejeff reducerat på straffspark. Närmare än så kom dock inte hemmalaget utan Sirius reser hem till Uppsala med en ny seger i bagaget.