Asoro frälste Djurgården på stopptid

Djurgården besegrade norska Molde FK med 3–2 i Europa Conference Leagues gruppspel under torsdagen.

Europa Conference League:
Djurgården – Molde FK: 3–2
Det svängde ordentligt på Tele2 Arena när Djurgården tog emot norska serieledarna Molde FK i Conference League-gruppspelet. Gästerna tog ledningen i slutet av den första halvleken då Datro Fofana var säker från straffpunkten. Djurgården kom ikapp genom Amadou Doumbouya som nickade in en hörna i den 50:e minuten. Sju minuter senare visades Fofana ut efter att ha fått sitt andra gula kort, och på den efterföljande frisparken spelade Magnus Eriksson lurigt fram Emmanuel Banda som nätade i friläge.

Trots en man mindre på banan lyckades Molde hitta anfallsvägar framåt, och i den 77:e minuten kunde Emil Breivik sätta 2–2 med ett lågt skott på en lös boll i straffområdet. Matchen gick mot ett oavgjort resultat, men på stopptid kunde inhopparen Joel Asoro pressa in 3–2 från nära håll efter en stökig situation.

Europa League:
Union Saint-Gilloise – Malmö FF: 3–2
Malmö FF hade ledningen två gånger om nere i Belgien, men föll till slut med uddamålet mot Union SG. Joseph Ceesay gav laget ledningen efter en insparksvariant redan i den sjätte minuten, men bara tio minuter senare var hemmalaget ikapp då Christian Burgess nickade in ett djupt inlägg. Isaac Kiese Thelin gav MFF ledningen igen i den 57:e minuten, men två snabba mål runt 70-strecket vände till slut på matchen för hemmalaget.