BK Häcken första lag till semifinal

13 mars, 2021 kl 17:52 En svängig match i Norrköping slutade med att BK Häcken besegrade IFK Norrköping med 3-2.

En målrik första halvlek inleddes med att nyförvärvet Samuel Adegbenro satte ledningsmålet för hemmalaget efter 10 minuter.

Alexander Jeremejeff vände bort sin försvarare och stötte in kvitteringen efter 22 minuter.

Hemmalaget skulle dock ta ledningen igen. Sead Haksabanovic fina målform håller i sig och han nickade in 2-1 för Peking efter 35 minuter.

Men Benie Traore såg till att det stod 2-2 i paus efter att han på tilläggstid rundat Oscar Jansson och placerat in kvitteringen.

Tolv minuter in i andra halvlek tog gästerna ledningen för första gången i matchen. Efter fint rullande utanför IFK Norrköpings straffområde nådde bollen ut på vänsterkanten, en snabb passning in i mitten nådde fötterna på Tobias Heintz som stötte in ledningsmålet på ett tillslag. Resultatet stod sig matchen ut och BK Häcken är första lag att kvalificera sig för semifinal i Svenska Cupen.

Mötet mellan Hammarby och Trelleborgs FF, som skulle spelats idag, har skjutits upp på grund av sjukdom i Hammarbytruppen.

FOTO: Bildbyrån

Turgott med hat-trick när ÖFK vann

18 apr 2021
Östersunds FK körde över Örebro SK, Malmö FF bortabesegrade BK Häcken och Kalmar FF plockade säsongens första trepoängare i dagens tidiga matcher. I de sena plockade Djurgården och IK Sirius tre pinnar.

Hammarby vann hemmapremiären

17 apr 2021
Akinkunmi Amoo satte 1–0 och Gustav Ludwigson stötte in 2–0 när Hammarby vann hemma mot Mjällby AIF.

Ylätupa het i AIK:s premiärseger

12 apr 2021
AIK blev måndagskvällens enda målskyttar då Degerfors IF kammade noll medan Kalmar FF och Östersunds FK tog en pinne var.

Boman hjälte i HBK:s återkomst

11 apr 2021
Nykomlingarna Halmstads BK tog tillsammans med Djurgården tre poäng i söndagens premiärmatcher.

Knudsens kanon avgjorde premiären

10 apr 2021
Malmö FF vann den allsvenska med premiären med 3–2 hemma mot Hammarby. Jonas Knudsen avgjorde för MFF med en volleykanon i krysset i den 90:e matchminuten.

Genomgång: Mjällby AIF till Östersunds FK

9 apr 2021
I morgon är det premiär i Allsvenskan och vi har kommit fram till genomgången av de sista fyra lagen: Mjällby AIF, Varbergs BoIS, Örebro SK och Östersunds FK.

Genomgång: IFK Norrköping till Malmö FF

8 apr 2021
Vi fortsätter genomgången av lagen i Allsvenskan inför helgens premiäromgång. Idag har turen kommit till IFK Norrköping, IK Sirius, Kalmar FF och Malmö FF.

Genomgång: Halmstads BK till IFK Göteborg

7 apr 2021
Allsvenskan startar den 10 april och idag tittar vi till läget hos Halmstads BK, Hammarby, IF Elfsborg och IFK Göteborg.

Genomgång: AIK till Djurgården

6 apr 2021
Allsvenskan startar lördag 10 april. Vi tittar till läget i lagen inför säsongen, och börjar med AIK, BK Häcken, Degerfors IF och Djurgården.

Så har lagen värvat i vinter

4 apr 2021
Övergångsfönstret har stängt – så här har alla de allsvenska lagen värvat i vinter.

Hammarby till cupfinal efter derbyseger i semin

4 apr 2021
Hammarby möter BK Häcken i Svenska Cupens final. Detta efter att Bajen besegrat Djurgården med 1–0 i söndagens semifinal.

Hammarby till cupsemifinal

1 apr 2021
Hammarby besegrade Trelleborgs FF efter förlängning i den uppskjutna Svenska Cup-kvartsfinalen och ställs nu mot Djurgården.