Castegren avgjorde för Peking mot AFC

Henrik Castegrens sena mål gav IFK Norrköping en 1-0-seger över AFC Eskilstuna, medan Johan Stenmark nickade segern till Kalmar FF mot Zorya Luhansk.

IFK Norrköping och AFC Eskilstuna tog sig en genomkörare mot varandra innan Svenska Cupens gruppspel drar igång i helgen. IFK bytte hela laget i halvtid och vann efter ett sent mål av Henrik Castegren.

Det var annars AFC som hade en av den första halvlekens bästa chanser då Felix Michel, som varit i kanonform under försäsongen, tunnlade två hemma-spelare innan han prickade stolpen med ett långskott.

Peking bytte bland annat in Kalle Holmberg och Jordan Larsson på topp till den andra halvleken. Båda presenterades med goda möjligheter att näta, men nye Ole Söderberg i AFC-kassen stod länge pall.

När Henrik Castegren avslutade på en frispark av Sead Haksabanovic i den 82:a minuten tvingades Södergren dock kapitulera, och 1-0 för hemmalaget – som dominerade den andra halvleken – var ett faktum.

– Vi gör en bra första halvlek, sedan kommer de in med ny energi i andra halvlek. Vi får försvara oss mycket i andra. Det var synd att vi släppte in ett mål på en frispark där, men det känns ändå som att de vinner rättvist, säger AFC-kaptenen Anel Rashkaj i C More efter matchen.

Även Kalmar FF ordnade en 1-0-seger under tisdagseftermiddagen då man mötte ukrainska Zorya Luhansk – som spelade i Östersunds FK:s Europa League-grupp 2017 – nere i Turkiet.

Efter att ukrainarna haft större delen av spelet i den första halvleken och pland annat haft en boll i stolpen växte KFF in i matchen i den andra. Till slut kunde unge mittbacken Johan Stenmark knoppa in en hörna slagen av inhopparen Viktor Agardius i den 70:e matchminuten, ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

Kalmar FF åkte ur Svenska Cupen i den andra kvalomgången och deltar inte i gruppspelet nu i februari och mars. Istället riktar man nu blickarna mot vitryska Dinamo Brest som man ställs mot i en ny träningsmatch på lördag.