Danielson med mål i debuten

Ännu en allsvensk spelare har gjort debut i det svenska landslaget. Djurgårdens Marcus Danielson fick chansen från start när Sverige körde över Malta på bortaplan. Han tackade för förtroendet med att göra det första målet när Sverige vann säkert.

I Victor Nilsson Lindelöfs skadefrånvaro fick Marcus Danielson alltså chansen att spela från start i EM-kvalmötet med Malta i Valetta. Det innebar också att landslaget spelade med ett helallsvenskt mittbackspar eftersom lagkapten Andreas Granqvist som vanligt tog hand om den andra platsen.

Det dröjde bara elva minuter innan Danielson stack fram foten och tryckte in en hörna till 1-0 för Sverige. Det blev den första halvlekens enda mål.

I den andra halvlekens 13:e minut blev Andreas Granqvist neddragen i offensivt straffområde. Den efterföljande straffen tog den tredje allsvenska spelaren i startelva, AIK:s Sebastian Larsson, hand om. Bombsäkert i det högra hörnet och 2-0 till Sverige.

Ett självmål ett par minuter senare och en ny Larsson-straff ledde till 4-0 och en säker svensk seger i jakten på en EM-plats nästa sommar.