De kan bli Månadens Spelare och Tränare i september

1 oktober, 2021 kl 14:00 Djurgårdens Hjalmar Ekdal och Magnus Eriksson får sällskap av IFK Norrköpings skytteligaledare Samuel Adegbenro bland de nominerade till Månadens Spelare i Allsvenskan i september. Rösta på din favorit bland både spelarna och tränarna via länkarna i texten.

Nominerade till Månadens Spelare i september:

Samuel Adegbenro, IFK Norrköping
Samuel Adegbenro inledde månaden med att nicka in ett sent kvitteringsmål i det tuffa bortamötet med Malmö FF. Ytterligare två mål, i hemmasegrarna mot Örebro SK och Varbergs BoIS, gör att den 25-årige nigerianen nu toppar Allsvenskans skytteliga på tolv gjorda mål.

Magnus Eriksson, Djurgården
Djurgården har börjat vinna igen och är åter i serieledning, inte minst tack vare Magnus Erikssons mittfältsspel. Den rutinerade lagkaptenen har, som vanligt i år, varit vass i offensiven och bidragit med två mål och två assist under månaden. Insatserna har dessutom tagit Eriksson till en landslagsplats.

Hjalmar Ekdal, Djurgården
Ketchupeffekten personifierad – när han väl nickade in sitt första mål i Allsvenskan, i derbyvändningen mot Hammarby, följde den 22-årige mittbacken upp det med mål i de båda nästkommande matcherna mot MFF och Degerfors IF.

Rösta på din favorit. 

artikel-AS-MT-nominerade-sep

Nominerade till Månadens Tränare i september:

Joakim Persson, Varbergs BoIS
Joakim Perssons Varbergs BoIS inledde september med att bortabesegra Örebro SK med 3–0 – ett resultat som var lagets fjärde raka seger i en obesegrad matchsvit som blev åtta matcher lång, och som parkerade laget på en åttondeplats i tabellen. Därefter har det blivit ett kryss hemma mot BK Häcken och uddamålsförluster borta mot Hammarby och IFK Norrköping.

Rikard Norling, IFK Norrköping
September blev Rikard Norlings hittills bästa månad med IFK Norrköping under första året med klubben, då laget gick igenom månaden obesegrade. Ett meriterande 1–1-kryss borta mot Malmö FF följdes upp av tre segrar och ytterligare nio gjorda mål framåt vilket gör att Peking nu blandat sig i toppstriden.

Henrik Rydström, Kalmar FF
Även Henrik Rydströms självsäkra Kalmar FF hittade årets bästa månadsindelade form i september. Efter två inledande segrar blev man snuvade på en ny trepoängare efter en sen kvittering av AIK på Guldfågeln Arena. Imponerande nog reste sig Rydströms lag omgående och avslutade månaden med att rulla hem en 2–0-seger borta mot IFK Göteborg.

Rösta på din favorit.

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens Tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens Spelare och Månadens Tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Blytung Degerfors-seger i länsderbyt

25 okt 2021
Degerfors IF går upp på säker mark igen efter att Victor Edvardsen och Abdelrahman Saidi skjutit laget till en 2–1-seger i länsderbyt mot Örebro SK.

Gudjohnsen tvåmålsskytt när Elfsborg vann igen

24 okt 2021
IF Elfsborg har fått upp ångan igen och besegrade IK Sirius på hemmaplan efter tre mål i första halvlek.

DIF och HBK med efterlängtade segrar

23 okt 2021
Med 3-0 i paus kändes Djurgårdssegern säker på Tele2 Arena. Men Kalmar gjorde två snabba mål i den andra halvleken och skapade spänning. På lördagskvällen fick vi sedan se en sprakande Halmstadvändning på Hisingen.

Ny storförlust för MFF

20 okt 2021
Det blev en ny Champions League-förlust för Malmö FF när Chelsea stod för motståndet på Stamford Bridge i London.

September månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

20 okt 2021
Vinnarna av september månads utmärkelser i Allsvenskan skänker sina vinstpengar till parasport och på fysisk aktivitet för barn. – Det blir extra viktigt nu efter pandemin när många kanske tappat vanan att idrotta, säger Djurgårdens Hjalmar Ekdal.

Stark Elfsborg-seger mot Djurgården

18 okt 2021
IF Elfsborg hävde sig upp i guldstriden igen efter en 3–0-seger borta mot topprivalen Djurgården. Samtidigt tog BK Häcken en imponerande 5–0-vinst mot IFK Norrköping.

Avsparkstid för sista omgången av Allsvenskan

18 okt 2021
Datumet är sedan tidigare klart. Nu är matchstarten fastställd. Årets upplaga av Allsvenskan avgörs med start klockan 15:00 lördag den 4 december. 

Hammarby besegrade AIK i säsongens sista Stockholmsderby

17 okt 2021
På Tele2 Arena drog Hammarby det längre strået och snuvade AIK på tre viktiga poäng. Mjällby höll sin åttonde raka nolla mot Kalmar FF.

Säker MFF-seger i Östersund

16 okt 2021
Malmö FF kliver, åtminstone tillfälligt, upp i tabelltopp efter tre poäng borta mot Östersunds FK. Samtidigt kliver Degerfors upp på säker mark i tabellen efter 2-1 mot Halmstads BK. Senare på kvällen vann Sirius hemma mot Varbergs BoIS.

Tvåmålsskytten Ondrejka skickade Elfsborg till gruppspel

13 okt 2021
Både IF Elfsborg och Malmö FF gjorde jobbet, vann sina matcher och säkrade platser i Svenska Cupens gruppspel till våren.

Henrik Rydström är Månadens Tränare i september

12 okt 2021
Henrik Rydström vinner Månadens Tränare i Allsvenskan för andra gången efter Kalmar FF:s fina form i september. – Det är skitroligt. Tränaryrket är ensamt, det är skönt när man tvivlar att känna att visst ja, man gör kanske några saker som är bra, säger Rydström om utmärkelsen.

Hjalmar Ekdal Månadens Spelare i september

12 okt 2021
Djurgårdens Hjalmar Ekdal gjorde mål i tre raka matcher i september och plockar hem priset som Månadens Spelare i Allsvenskan. – Det är superkul och en ära, såklart. Men det var den månaden och nu gäller det att inte nöja sig utan att istället se framåt och fortsätta gasa, säger Ekdal.