Delad pott i Stockholmsderbyt

Söndagens Stockholmsderby mellan Hammarby och Djurgården slutade 0–0 på Tele2 Arena. Samtidigt tog IF Elfsborg andra raka segern borta mot GIF Sundsvall.

Hammarby – Djurgården: 0–0
Tabelltvåan Djurgården behåller det fyra poäng stora avståndet ned till Hammarby även efter derbyt mellan lagen under söndagen. Detta efter att båda lagen hållit nollan på Tele2 Arena. Hammarby var kanske närmast segern då man hade en vass dubelchans i den första halvleken, men den gången tog Nahir besaras långskott i stolpen och Jacob Widell Zetterström räddade den efterföljande returen till hörna.

GIF Sundsvall – IF Elfsborg: 0–2
Michael Baidoo gjorde två nya mål för Elfsborg som tog sin andra raka seger borta mot GIF Sundsvall. Det första tryckte han in efter att Per Frick bröstat ned bollen i straffområdet, det andra satte han med en stensäker straffspark nere i vänstra hörnet.

Malmö FF – IFK Norrköping: 2–1
IFK Norrköping tog en tidig ledning borta mot Malmö FF då Jacob Ortmark placerade in 1–0 för gästerna, sedan handlade det mesta om hemmalaget. Isaac Kiese Thelin missade en straff innan han passade fram Moustafa Zeidan som satte kvitteringen med ett direktskott. Kort därefter fick Kiese Thelin till slut in bollen då han satte 2–1 från nära håll efter Sergio Peñas kreativa lobbframspelning.

Varbergs BoIS – AIK: 2–0
Mötet mellan Varberg och AIK såg länge ut att gå mot delad pott. Men i den 78:e minuten fick Robin Tranberg huvudet på bollen efter en hörna ochsatte 1–0 via ribban. Bara två minuter senare ökade Filipe Sissé på till 2–0 med ett skott i straffområdet, osjälviskt framspelad av anfallaren Robin Simovic.