Derbyseger för Elfsborg

Söndagens tidiga matcher i Allsvenskan gav hemmasegrar för IF Elfsborg, Hammarby och Varbergs BoIS. Senare hakade BK Häcken på i tabelltoppen efter en 2–1-seger mot Malmö FF, medan Kalmar FF avgjorde mot Djurgården på stopptid.

IF Elfsborg – IFK Göteborg: 3–1
Elfsborg var starkade än IFK Göteborg säsongens första derby mellan lagen spelades på Borås Arena. Per Frick petade in 1–0 i den nionde minuten, och efter att Marcus Bberg kvitterat för Blåvitt kunde Johan Larsson skjuta in 2–1 via en bortaförsvarare. I den andra halvleken skulle sedan unge vänsterbacken Oliver Zandén bli  siste målskytt i matchen då han gjorde sitt första mål i Allsvenskan i den 55:e minuten.

Hammarby – IFK Norrköping: 3–0
Pekings segerrad stannade på fyra raka vinster. Under söndagen blev  Bajen för svåra på Tele2 Arena. Hammarby tog i sin tur sin första seger efter tre vinstlösa matcher, och stor hjälte för hemmalaget blev Darijan  Bojanic som klev fram med matchens två första mål. Astrit Selmani fyllde sedan på till 3–0 med sitt första mål för säsongen.

Varbergs BoIS – Degerfors IF: 2–1
Varberg tog sin tredje seger för säsongen på ett dramatiskt sätt då Degerfors besegrades hemma på Varberg Energi Arena. Gideon Mensah gav hemmalaget ledningen med ett oväntat skott från högerkanten i den 33:e minuten, men Degerfors kom tillbaka då Diego Campos kvitterade i den 57:e minuten. Precis innan kvitteringen hade Tashreeq Matthews visats ut för BoIS, som sedan spelade fram till stopptid med en man mindre på planen. Sedan visades Degerfors Sebastian Ohlsson ut, och på den efterföljande frisparken kunde Albin Winbo knorra in 2–1 för hemmalaget.

Malmö FF – BK Häcken: 1–2
BK Häcken gör Hammarby och AIK sällskap på 20 poäng i tabelltoppen efter en stark bortaseger mot regerande mästarna Malmö FF. Skytteligaledaren Alexander Jeremejeff satte sitt nionde mål för säsongen då han rullade in 1–0 i friläge i den 52:a minuten. Tio minuter senare passade han fram Gustav berggren till 2–0 för gästerna, och även om Malik Abubakari fick in en reducering i den 77:e minuten kunde Häcken hålla undan och ta tre imponnerande pinnar på Eleda Stadion.

Kalmar FF – Djurgården: 1–0
Kalmar och Djurgården jagar bakom den tidiga topptrion, och inför vårens  sista omgång så är det KFF som har luft under vingarna efter  en sen seger på Guldfågeln Arena. Målnollorna stod sig till den 93:e minuten då mittbacken Lars Sätra hoppade högst och nickade in 1–0 för hemmalaget. Kalmar går därmed förbi  Malmö FF upp på 15 poäng i tabellen, lika många som Djurgården.