Djurgården i topp efter ny seger

Efter 2-1 i en intensiv match mot BK Häcken kliver Djurgården upp i topp av den allsvenska tabellen. Senare på eftermiddagen vann Kalmar motMjällby samtidigt som Östersund och Hammarby kryssade.

Djurgården – BK Häcken 2-1
Efter en mållös första halvlek sprakade det till ordentligt på Tele2 Arena i den andra. Först tog Djurgården ledningen när ett avslut styrdes i eget nät av en Häcken-försvarare. Strax därefter gjorde Djurgården självmål och det var oavgjort igen. Men hemmalaget tog snabbt tag i taktpinnen och efter en tilltrasslad situation i straffområdet tryckte Jacob Une Larsson in ledningsmålet för DIF.

Segern innebär att Djurgården går upp i topp av Allsvenskan.

Östersunds FK – Hammarby 1-1
I den första halvleken tog hemmalaget ledningen efter ett snabbt anfall som Patrick Kpozo avslutade med ett pressat skott förbi Oliver Dovin i Bajenmålet.

Hammarby kom tillbaka och med sitt tredje mål för säsongen kvitterade Astrit Selmani i mitten av den andra halvleken.

Några fler mål blev det inte och lagen delade på poängen. Hammarby tappade därmed poäng för första gången på en månad och ÖFK plockade sin första pinne efter uppehållet.

Kalmar FF – Mjällby AIF 1-0
Med sitt femte mål för säsongen var det Oliver Berg som blev den stora hjälten på Guldfågeln Arena. I starten på den andra halvleken fick han en passning av Jonathan Ring, avancerade fram till skottläge och avslutade i nät tätt intill den högra stolpen.

Målet blev matchens enda och Kalmar FF är sjua i Allsvenskan. Mjällby är kvar på kvalplats.