Djurgården studsade tillbaka mot Östersund

Djurgården studsade tillbaka direkt och vann med 2–0 hemma mot Östersunds FK. Onsdagskvällen bjöd även på trepoängare för Örebro SK, Hammarby och IF Elfsborg.

Djurgården – Östersunds FK: 2–0
Djurgården åkte på första förlusten i förra omgången, men studsade tillbaka direkt med en 2–0-seger hemma mot Östersund. Edward Chilufya inledde målskyttet med en soloräd tidigt i matchen, och i den 79:e minuten kunde Jesper Löfgren nicka in 2–0 på hörna. Djurgården toppar den tidiga tabellen med 15 poäng på sex matcher.

BK Häcken – Örebro SK: 2–3
BK Häcken såg ut att gå mot säsongens första seger efter att Alexander Jeremejeffs straff och Rasmus Lindgrens frispark skickat upp laget i en 2–0-ledning hemma mot Örebro. Men gästerna reste sig i den andra halvleken och vände på tolv minuter. Agon Mehmeti placerade in 2–1 via stolpen, Johan Mårtensson skruvade in 2–2 med ett långskott och Deniz Hümmet styrde in 3–2 på hockey-manér framför mål.

Varbergs BoIS – Hammarby: 1–3
Även Hammarby hamnade i underläge på bortaplan och vände till seger. Bajen fick se Albin Mörfelt skicka in 1–0 för hemmalaget Varberg i den första halvleken, men efter pausvilan var det gästernas tur att få utdelning. Aziz Ouattara nickade in kvitteringen på hörna och Mads Fenger tryckte in 2–1 med en akrobatisk volley, även det efter hörna. 3–1-målet knep sedan Akinkunmi Amoo på mållinjen från Gustav Ludwigson, som rundat målvakten i friläge och rullat 3–1-bollen mot öppet mål.

IK Sirius – IF Elfsborg: 0–2
Elfsborg startade med Per Frick och Marokhy Ndione borta mot Sirius, och de båda anfallarna kombinerade fint fram till 1–0 då Frick peggade upp för en stark nick av Ndione i den elfte minuten. 70 minuter senare kunde Alexander Bernhardsson slå in spiken i kistan från nära håll efter Ahmed Qasems förarbete.

Kalmar FF – IFK Göteborg: 0–0
Kalmar är fortfarande obesegrade i Allsvenskan efter onsdagens kryss hemma mot IFK Göteborg, som även de noterades för sin fjärde oavgjorda match så här långt i en match där båda lagens defensiva soliditet visades upp.