Djurgården vände till klar derbyseger

Både Djurgården och Kalmar FF vann med 4–1 på hemmaplan under söndagen.

Djurgården – Hammarby: 4–1
Gustav Ludwigson gav Hammarby ledningen i Stockholmsderbyt i den 19:e minuten, men efter det handlade det mesta om Djurgården. Magnus Eriksson kvitterade när han slog in sin egen straffretur, sedan spelade han fram till både Hjalmar Ekdal och Joel Asoros första allsvenska mål, vilket betydde 3–1 till Djurgården i halvtid. I den andra halvleken utökade Edward Chilufya till 4–1, som även blev slutresultatet. Djurgården går därmed upp i serieledning, men nedpetade AIK har chansen att replikera imorgon då man möter Mjällby AIF på bortaplan.

Kalmar FF – Degerfors IF: 4–1
Oliver Berg satte 1–0 på straff i den första halvleken när Kalmar tog emot Degerfors på Guldfågeln Arena, och efter att Isak Jansson stött in Piotr Johanssons låga inlägg placerade Berg in sitt andra för dagen, återigen efter en pass från Johansson, i den andra halvleken. Victor Edvardsen reducerade för gästerna i den 82:a minuten, men bara en minut senare hade Sebastian Ring skjutit in 4–1 för hemmalaget efter Bergs framspelning.

IFK Göteborg – Halmstads BK: 2–0
De stora namnen klev fram för IFK Göteborg när man hemmabesegrade Halmstad med 2–0. Först placerade Tobias Sana in 1–0 med ett direkotskott i den första halvleken. Sedan spelade Sana fram Marcus Berg som var iskall när han fintade bort HBK-målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist i friläge och rullade in 2–0 i öppen bur i den 63:e minuten.