Edvardsen sänkte Djurgården med drömmål

Söndagen i Allsvenskan bjöd på hemmasegrar för Degerfors IF, Mjällby AIF och Malmö FF.

Degerfors IF – Djurgården: 2–0
Degerfors gick mot en meriterande pinne hemma mot Djurgården, som inlett säsongen med fyra raka segrar, när Victor Edvardsen snappade upp en lös boll på mittplanen. Utan att fundera närmare på saken avlossade han ett distinkt lyftning som letade sig hela vägen i mål fram till 1–0 i den 85:e minuten. På stopptid kunde Edvardsen sedan, med hjälp av Abdelrahman Saidi, kontra in 2–0 för nykomlingen.

Mjällby AIF – Östersunds FK: 1–0
Mjällby gick mållösa från de tre första omgångarna i Allsvenskan. Sedan kom 1–0 hemma i förra omgången – och under söndagen upprapade man bedriften mot Östersund. Jacob Bergström forcerade in 1–0 på bortre stolpen, bokstavligt talat, i den 38:e matchminuten, ett resultat som stid sig till sutsignalen.

Malmö FF – Varbergs BoIS: 3–2
Precis som i premiären mot Hammarby vann Malmö FF på Eleda Stadion med segersiffrorna 3–2. Mötet med gästande Varberg inleddes med att Veljko Birmancevic stötte in 1–0 för MFF i den tolfte minuten, men en kvart senare var BoIS ikapp då Oliver Stanisic nickade in sitt tredje mål för säsongen fram till 1–1. Lasse Nielsen och Sören Rieks förde upp hemmalaget i en 3–1-ledning i den andra halvleken, och även om Simon Karlsson Adjei reducerade med tio minuter kvar att spela höll hemmalaget undan till en trepoängare.