Gustavsson: "Vi spelar med hjärtat"

16 oktober, 2019 kl 14:34 GIF Sundsvall har klättrar i tabellen efter att Tony Gustavsson tagit över tränarsysslan på NP3 Arena.
– Jag är övertygad om att det är en kombination av olika delar, säger Gustavsson.

Tony Gustavsson är tillbaka i svensk fotboll efter tiden som assisterande förbundskapten i USA:s damlandslag. Under hösten har han fått fart på GIF Sundsvall, som kämpar för att hålla sig kvar i Allsvenskan.

– Det är oerhört stimulerande, jag har verkligen längtat efter att få ta del av svensk fotboll igen. Jag har såklart följt svensk fotboll tätt emellan landslagssamlingarna, men att nu få vara med och ta del av Allsvenskan på insidan känns väldigt stimulerande, säger han.

Sundsvall-sonen Gustavsson tog över Giffarna när laget låg på sista plats i tabellen. Efter fin form som gett åtta poäng på fem matcher befinner man sig nu på kvalplats.

– Jag är övertygad om att det är en kombination av olika delar, men vi har pratat mycket om balansen mellan ”head and heart”. Självklart ska vi ha en matchplan, vad vi gör i offensivt och defensivt straffområde och så vidare. Balansen mellan det och heart, att vi spelar med hjärtat. För varandra, för klubben och för Sundsvall, säger Tony Gustavsson.

Läs hela den långa intervjun med Tony Gustavsson på kommande motståndaren AFC Eskilstunas webbplats.

Foto: bildbyrån

Anestis kritar på nytt Blåvitt-kontrakt

15 nov 2019
IFK Göteborgs Giannis Anestis har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg till och med 2021. – En lösning vi jobbat väldigt hårt för, konstaterar IFK:s sportchef Kennet Andersson.

Sirelius och Gustafsson lämnar Sirius

15 nov 2019
Ian Sirelius och Christer Gustafsson lämnar IK Sirius efter nio respektive åtta säsonger i Uppsala-klubben. – Jag känner mig lyckligt lottad som har fått vara med på den resa vi gjort, säger Sirelius.

Holgersson lägger skorna på hyllan

13 nov 2019
Helsingborgs IF meddelade under onsdagen att backen Markus Holgersson avslutar fotbollskarriären. – Jag vill tacka alla i HIF och alla supportrar för fantastiska tider här, säger 34-åringen.

Svenska Cupens gruppspel lottat

10 nov 2019
AIK och Malmö FF blev de sista lagen att kvalificera sig för Svenska Cupens gruppspel. Under kvällen har grupperna lottats.

Malmö FF sista lag in i Svenska Cupens gruppspel

10 nov 2019
Det var ingen övertygande insats, men till slut stod Malmö FF som segrare i mötet med division 1-klubben IFK Värnamo.

Kalmar FF kvar i Allsvenskan

10 nov 2019
Med två måls ledning i ryggen hade Kalmar inga större problem att säkra sitt allsvenska kontrakt i kvalet mot IK Brage. Efter 2-2 i eftermiddag vann man med sammanlagt 4-2.

Enkel seger tog AIK till gruppspel

9 nov 2019
Redan i paus hade AIK 4-0 mot division 1-laget Enskede IK. Efter fortsatt dominans i andra halvlek skrevs slutresultatet till hela 7-0.

BILDSPECIAL: Skytteligan 2019

9 nov 2019
Djurgården vann SM-guld och Mohamed Buya Turay vann skytteligan med sina 15 mål. Så här slutade skytteligan i Allsvenskan 2019.

Pengaregn över 2018 års allsvenska klubbar

8 nov 2019
Klubbarna som spelade i Allsvenskan 2018 får dela på rekordhöga 2,4 miljoner Euro när UEFA delar ut sin årliga Solidarity Payment. Totalt blir det cirka 1,7 miljoner kronor per förening att använda i sin ungdomsverksamhet.

”Jag väljer att hylla laget istället”

8 nov 2019
Hammarbys spelskicklige assistmakare Darijan Bojanic tog hem den sista Månadens spelare i Allsvenskan för säsongen. Bojanic var starkt bidragande till att Hammarby krigade om guldet ända in i det sista, men väljer ändå att lyfta fram kollektivet. – Jag väljer att hylla laget istället, säger Bojanic till allsvenskan.se.

Malmö kryssade i Schweiz

7 nov 2019
Malmö FF:s bortamöte med FC Lugano i Europa Leagues gruppspel under torsdagskvällen slutade 0–0.

Häcken tar in assisterande tränare: "Gick inte att säga nej"

7 nov 2019
BK Häcken anställer Robert Vilahamn, som lett Qviding FIF till två raka uppflyttningar, som ny assisterande tränare i A-laget. – BK Häcken är en proffsig förening som ligger rätt i tiden för mig, säger Vilahamn.