Häcken vann i Sydafrika

BK Häcken tog en 3-1-seger mot Cape Town City under tisdagen, medan Östersunds FK spelade 0-0 mot Dynamo Kiev.

Både BK Häcken och Östersunds FK befinner sig på varmare breddgrader för att förbereda sig inför Svenska Cupen och den allsvenska säsongen.

Häcken mötte under tisdagen Cape Town City på plats i Sydafrika – en match som förra årets allsvenska tabellfemma vann med 3-1. Alexander Faltsetas satte 1-0 på hörna och Mervan Celik utökade till 2-0 innan halvtidssignalen.

I den andra halvleken kunde Gustav Berggren göra 3-0 innan sydafrikanerna fick in ett reduceringsmål.

ostersund-dynamo-kiev

ÖFK har begett sig till spanska Marbella där man lunchtid idag mötte ukrainska storlaget Dynamo Kiev i en träningsmatch. Dynamo hade flera farliga lägen att ta ledningen i matchen, men missade bland annat öppet mål och ett friläge innan Benjamin Verbic skruvade en frispark i ribban för Kiev-laget.

ÖFK skapade sin bästa chans i matchens sista minut då nyförvärvet Charlie Colkett med precision fann Hosam Aiesh i straffområdet, men ytterns avslut flög över ribban och matchen slutade mållös.