Nyheter

Chevron
Häckens sportchef: ”Nöjd med Alms första år”

Häckens sportchef: ”Nöjd med Alms första år”

När BK Häckens sportchef Sonny Karlsson summerar klubbens 2018 hyllar han tränaren Andreas Alm.
– Han är snabb, skärpt, fotbollskunnig och driftig. Jag är nöjd med hans första år, säger Karlsson.

BK Häcken följde upp 2017 års fjärdeplats i Allsvenskan med att sluta femma i år. Under nye tränaren Andreas Alm hade man en tuff vår men växlade upp under sommaren, anförda av skytteligavinnaren Paulinho.

Sportchefen Sonny Karlsson ger säsongen betyget ”godkänt”, och hoppas att man kan ta nästa steg i utvecklingen under 2019. Framför allt hyllar han tränaren Alms arbete.

– Han är snabb, skärpt, fotbollskunnig och driftig. Jag är nöjd med hans första år, säger Karlsson till Häckens webbsida i en övergripande årssummering.

– Jag har alltid sagt att det tar ett år för laget att bli ens eget lag som tränare. Du måste lära dig dina spelare. När man kommer in och truppen redan är klar så tar det lite längre tid än om du är på plats och det kommer nya spelare efter dig. Det är min erfarenhet.

Under sommarfönstret tog Häcken bland annat in högerbacken Godswill Ekpollo, återvändande anfallaren Alexander Jeremejeff och rutinerade mittbacken Joona Toivio. De har fått anpassa sig till ett Alm-lag, snarare än att Alm fått anpassa sig till en spelartrupp.

– Alm är ju delaktig i arbetet när vi tittar på nya spelare, vilka spelare vi är intresserade av. Och nästa säsong blir såklart annorlunda för honom på så sätt. Det blir alltid enklare andra året, summerar Sonny Karlsson.

Foto: bildbyrån