Halmstad tillbaka i Allsvenskan

En överkörning i Sundsvall löste Halmstads BK:s allsvenska avancemang redan med två matcher kvar att spela av säsongen.

Förutsättningarna var enkla inför dagens match. Bortaseger för HBK mot GIF Sundsvall och den allsvenska platsen skulle vara klar och det var tydligt att laget var sugna på att säkra direktplatsen redan idag.

En intensiv inledning gav resultat direkt. Mikael Boman gjorde sitt nionde mål för säsongen när han gav sitt lag ledningen i den 13:e minuten. Tio minuter senare kom också Bomans tionde mål för året och av bara farten satte Samuel Kroon trean för hallänningarna efter 27 minuters spel.

Segern var aldrig hotad och med kvarten kvar att spela av matchen satte Emil Tot Wikström 4-0. Tot Wikström ville inte vara sämre än Boman och satte sitt andra mål till 5-0 med sex minuter kvar av ordinarie tid.

6-0 kom genom Crespo Kamara på tilläggstid och vi hälsar Halmstads BK tillbaka till Allsvenskan.