Nyheter

Chevron
Hammarby säljer Borges till Genk

Hammarby säljer Borges till Genk

Neto Borges sejour i Hammarby blev ettårig. Vänsterbacken går till belgiska KRC Genk som en av de största affärerna i Bajens historia.
– Den här försäljningen är ett tydligt steg i klubbens utveckling, konstaterar vd:n Henrik Kindlund.

Igår gjorde Hammarby klart med vänsterbacken Dennis Widgren efter att spelaren lämnat Östersunds FK. En vältajmad historia för Bajen, som idag meddelade att Neto Borges sålts till belgiska KRC Genk.

– Vi hade gärna behållit Neto, men sett till den utveckling han har haft och vad han själv vill med sin karriär i kombination med det erbjudande Genk kommit med så känns det som en transfer som kommer rätt i tid, säger sportchefen Jesper Jansson till hammarbyfotboll.se.

Med bland annat fyra assist på 26 framträdanden i Allsvenskan 2018 var Borges med och hjälpte Hammarby till en fjärdeplats i serien, klubbens högsta placering sedan tredjeplatsen 2006.

– Neto har haft en fantastiskt fin utveckling hos oss, där har han och tränarteamet har gjort ett fantastiskt jobb. Vi visste att han hade stor potential, och han blev redo att ta nästa steg fortare än vad vi räknat med, säger Jesper Jansson.

Hammarby medger att försäljningen är en av de största i klubbens historia, en välkommen utveckling enligt Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund.

– Den här försäljningen är ett tydligt steg i klubbens utveckling, att vi faktiskt börjar få upp intäkterna för spelartransfers i nivå med de andra stora klubbarna i Allsvenskan, säger Kindlund och fortsätter:

– Vi ligger sedan flera år på en hög nivå när det gäller publik- och sponsorintäkter, och att vi nu även tar kliv när det gäller spelartransferintäkter gör att vi kommer att öka vår konkurrenskraft betydligt sett ur ett långsiktigt perspektiv.

Foto: bildbyrån