Hammarby till cupsemifinal

Hammarby besegrade Trelleborgs FF efter förlängning i den uppskjutna Svenska Cup-kvartsfinalen och ställs nu mot Djurgården.

Hammarby tog tidigt ledningen mot Trelleborgs FF hemma på Tele2 Arena. En frispark slogs in från höger och efter lite flipperspel i straffområdet landade bollen framför fötterna på Jeppe Andersen som stötte in ledningsmålet.

Gästande Trelleborg skapade ett par chanser för att kunna kvittera innan paus, men fick inte riktigt iväg några ordentliga avslut.

I den andra halvleken fortsatte TFF att skapa halvchanser, men hemmalagets backlinje var stabil och lät inte avsluten komma igenom.

Hammarby hade också ett par chanser, men gjorde bara ett mål framåt. Det såg ut att räcka, men i den 87:e minuten fick gästerna straffspark. Petar Petrovic var säker från elva meter och fixade kvitteringen. Hammarbys Gustav Ludwigson fick sedan en jättechans att avgöra, men gästernas Hampus Nilsson stod för en fantastisk räddning och fixade förlängning i cupkvartsfinalen.

I förlängningen tog Ludwigson revansch direkt. Han kämpade sig runt sin back och tofflade in bollen bakom Nilsson efter bara två minuters spel. Sex minuter senare nickade David Accam in 3-1 och såg ut att ha avgjort matchen. Men bara ett par minuter in i den andra förlängningskvarten reducerade Petrovic med pannan. Petrovic fick en chans att kvittera, men han avslut tog på Fredrik Liverstam och Hammarby höll undan och vann.

Nu väntar Stockholmsderby mellan Hammarby och Djurgården i semifinalen. Vinnaren i Tele2 Arena-derbyt ställs mot BK Häcken i finalen av Svenska Cupen.