Kalmar FF vände sent mot IFK Norrköping

Tack vare två sena mål kunde Kalmar FF gå segrande ur söndagens hemmamöte med IFK Norrköping.

Kalmar FF – IFK Norrköping: 2–1
På Guldfågeln Arena skulle hemmasupportrarna under lördagen få fira tre poäng – men det satt långt inne. Det var nämligen gästande IFK Norrköping som efter en mållös första halvlek kunde ta ledningen den här eftermiddagen. Dryga kvarten in i den andra halvleken satte Victor Lind dit 0–1. I slutminuterna blixtrade dock Kalmar till rejält – och med mål från Deniz Hümmet i minut 87 och från Mileta Rajovic i minut 91 blev det tre starka poäng.

Djurgården – AIK: 1–0
Samtidigt vankades det Stockholmsderby på Tele2 Arena där Djurgården tog emot AIK. Länge var det här en mållös tillställning – men med drygt åtta minuter kvar av ordinarie tid slog Marcus Danielson till och gav Djurgården ledningen. I den 90:e minuten fick AIK:s Axel Björnström syna det röda kortet efter en tuff satsning – och i efterdyningarna av det visades också Erick Ouma Otieno ut. Matchen tvingades därefter till ett avbrott. Vid klockan 17.50 återupptogs matchen igen och Djurgården kunde försvara sin 1–0-ledning in över mållinjen.

IF Elfsborg – Malmö FF: 3–0
Den senare matchen på söndagen var den mellan seriens två bästa lag. Ettan Malmö FF gästade tvåan IF Elfsborg. Efter en intensiv första halvtimme på Borås Arena kunde hemmalaget ta ledningen genom Sveinn Gudjohnsen efter inspel av Ahmed Qasem. En ledning som Gustaf Lagerbielke kort efter dubblade via ett nickmål på hörna. 2–0 i pausvilan blev sedan, trots en stark MFF-inledning på den andra halvleken, 3–0 i minut 54. Då rundade Jeppe Okkels gästernas målvakt och satte dit trean.