Kalmar vände och vann mot Bajen

Kalmar FF och BK Häcken plockade full pott samtidigt som matcherna i Halmstad och Stockholm slutade oavgjort.

Kalmar FF  – Hammarby 2–1
Gästande Hammarby tog ledningent i Kalmar när Gustav Ludwigson löpte fram och satte matchens första mål. Men innan paus kvitterade Kalmar efter ett fantastiskt mål som Romario där Romario var sist på bollen innan den nådde nätmaskorna.

I den andra halvleken nickade Rasmus Sjöstedt in hemmalagets segermål efter en hörna från Oliver Berg.

Halmstads BK – Degerfors IF 0–0
Hemmalaget skapade de flesta chanserna, men både Ismael Diawara i gästernas mål och hemmalagets  Malkolm Nilsson Säfquist höll nollan och lagen fick dela på poängen.

BK Häcken – Varbergs BoIS 3–1
I den första halvleken gick allt hemmalagets väg. Varbergs Luke Le Roux åkte på ett rött kort efter drygt 20 minuter när han hindrade en fri Häckenspelare från att avsluta. Ett par minuter senare gjorde Benie Traore 1-0 och det följdes upp av mål från både Jeremejeff och Heintz innan pausvilan.

Simon Karlsson Adjei gjorde sitt tredje mål för säsongen när han satte en straffspark i den andra halvleken, men det hjälpte föga. Häcken höll undan och plockade tre pinnar.

Djurgården – IFK Göteborg 0–0
Den första halvleken bjöd på ett gäng fina chanser, men när lagen gick till pausvila var det fortfarande mållöst. Den andra halvleken bjöd på tufft spel, men få klara målchanser. Inte heller i den andra halvan bjöds vi något mål och lagen delade på poängen.