Nyheter

Chevron
Kjäll får managerroll i Örebro

Kjäll får managerroll i Örebro

Örebro SK ändrar om i ledarorganisationen. Axel Kjäll får en managerroll samtidigt som sportchefen Magnus Sköldmark lämnar sitt uppdrag.
– Vi vill ge Axel Kjäll ett långsiktigt förtroende att leda hela den sportsliga verksamheten för A-laget, säger vd:n Simon Åström.

Med mindre än en månad kvar till den allsvenska starten meddelar Örebro SK att man går skilda vägar med sportchefen Magnus Sköldmark samtidigt som huvudtränaren Axel Kjäll ges utökat ansvar i en managerroll.

– Vi är mycket nöjda med tränarteamets arbete i alla delar och vi vill ge Axel Kjäll ett långsiktigt förtroende att leda hela den sportsliga verksamheten för A-laget, säger ÖSK:s vd Simon Åström till klubbens webbsida.

Bland Kjälls nya arbetsuppgifter finns numer ett ansvar för ”spelarrekrytering och strategiska utvecklingsfrågor”, något som tidigare legat på sportchefens bord.

– Han har all professionell och personlig kompetens som krävs för detta uppdrag och vi ser flera fördelar med denna förändring i organisationen och i Axels arbetsbeskrivning, säger Åström.

Kjäll själv, som går in på sin andra hela säsong som huvudansvarig för ÖSK:s A-lag, ser fram emot de nya uppgifterna. 

– Jag känner en stolthet och glädje att få fortsätta jobba i ÖSK i en ny och spännande roll. Det är en härlig utmaning att få vara med och driva klubbens fortsätta utveckling framåt på detta sätt. Vi har ett väldigt starkt team runt hela den sportsliga verksamheten vilket är en stor trygghet, säger Axel Kjäll.

Foto: bildbyrån