Knudsens kanon avgjorde premiären

Malmö FF vann den allsvenska med premiären med 3–2 hemma mot Hammarby. Jonas Knudsen avgjorde för MFF med en volleykanon i krysset i den 90:e matchminuten.

Malmö FF – Hammarby: 3–2
Premiären av Allsvenskan 2021 bjöd på en sprakande första halvlek mellan regerande mästarna Malmö FF och gästande Hammarby. Bajen tog ledningen i mitten av halvleken då Gustav Ludwigson nickade in 1–0, men MFF vände snabbt tack vare mål av Anders Christiansen på straff och Sören Rieks på retur. Abdul Khalili skruvade läckert in en frispark fram till 2–2 på stopptid i första halvlek, men Jonas Knudsen skulle bli hjälte för hemmalaget då hans vänstervolley efter hörna slank in i bortre krysset fram till 3–2 i den 90:e minuten.

Örebro SK – IFK Göteborg: 0–0
I lördagens sena match inledde både ÖSK och Blåvitt säsongen med att ta poäng. Båda lagen hade sina lägen att ta ledningen på Behrn Arena, men nye Bobby Allain fick hålla nollan i sin allsvenska debut med Örebro, medan Giannis Anestis fortsätter att vara stabil i IFK Göteborg.